Söderut

Vi far till Mecklenburgische Seenplatte. Ett område rikt på djur och natur. Dagens första stopp blir i den lilla staden Waren för vi ska göra ett besök på Müritzeum Det är ett naturhistoriskt Museum där det finns information om djur och natur i området. Kul att se vart tranorna övervintrar innan de återvänder till Tranås och Sverige 😉

En snabbtitt på stan, som verkar vara riktigt mysig, innan vi äter en fish’n’chips (eller Fishbrötchen) på nån snabbmatsrestaurang i hamnen.

Tyvärr fanns inte tid att se stan, vilket vi två tycker ha varit mer intressant än att se en kyrka. Efter besöket på Müritzeum blev det ett stopp på Schloß Mirow. Där stannade jag i husbilen eftersom min rygg inte vill vara med på att stå och ”hänga på sej själv”

På små vindlande vägar åkte vi till Camping och Ferienpark Havelberge En stor camping med terasser och backar. Middag fick vi på campingens restaurang.

Efter middagen fick vi en likör-och chokladprovning. Det var både gott och intressant. Och kul att få möjlighet att få prova olika sorter och kombinationer.

Här åkte vi idag.

Sammanfattning av dagen Programmet är späckat. För späckat. För oss. Vi far mer än gärna på upplevelser och ser nya saker, men det måste finns lite tid och lite luft i programmet. Jag kände att jag åt lunchen för långsamt. Guiden stod bredvid och tittade på klockan… Det gillas inte.

Jag förstår att de olika städerna /platserna vill visa upp det mesta och bästa på kort tid, men för att det ska det fungera bra, så behöver arrangören ha god inblick i hur det är att resa med husbil, som kanske är en bra bit över 8 meter lång och väger 5000 kg. Som behöver tankas. Som behöver fylla vatten, tömma fort som personbil på vägarna. Det tar tid. Mycket tid. Programmet vi har, skulle säkert passat utmärkt för en bussresa med övernattning på hotell. Men med husbilar tar allt så mycket längre tid.

Samtidigt är jag glad över att få se ett område vi inte tidigare besökt. Om eller när vi vill, kan vi återvända och ta det i vår takt. Det gillas 😉 #strandkorgsutmaningen2019

14 reaktioner till “Söderut

 1. Risken med för hetsigt tempo att den känslan blir kvar för landet…då åker man ju inte tillbaka. Att turista i Tyskland tar tid, på vägarna, i byarna och med husbil 😉

   1. Och mycket av just det fina tar tid…😂. Hoppas ni hinner att njuta och att berätta om nya intressanta ställen. Vi tar tacksamt emot alla tips då vi ofta snurrar i området 😊.

 2. Vad tråkigt för er. Detta fenomen räknade jag ut direkt, när jag såg arrangemanget. Det går inte att hålla samman så många husbilar. Även om det går, passar det inte oss. Vi vill resa och vara fria. Hoppas ni tar er hem omsider.

  1. Programmet fick vi inte förrän ett par dar före avresan. Vi är ju lite ”testpiloter” och nästa gång en sådan här resa arrangeras kommer ju arrangörerna att ha lärt sig massor. Så vi tar det med jämnmod. Vi har lärt känna nya härliga husbilsvänner och sett områden vi inte sökt oss till annars. Men visst kan man bli trött. Å andra sidan är det ingen som tvingar oss att vara med på alla punkter heller.

 3. Ni verkar då ha fullt upp från A till B. Förstår att man blir trött, just om man ska hålla ihop när man kör, kan vara nog så jobbigt, rent körmässigt. Kan tycka det räcker med två tre bilar hahaha. Det beror förståss hur man lägger upp resandet. Visst ni är ”testpiloter” som du skrev, nästa resa blir säkert i lugnare tempo/fler dagar. Trevligt ser ni ut att ha och får se fina platser.

  1. Det är både ock. Vi är glada och tacksamma för att fått möjligheten och om man tänker framåt måste arrangörerna få veta vad som kan bli bättre. Idag fans det luft i programmet, vi har varit kvar på samma camping och det var riktigt skönt!

 4. Det är så kul att läsa både blogginlägg och kommentarer på upplevelser man själv varit med om.
  Idag har det varit en så skön dag med tid att andas mellan programpunkterna. Håller med om att gårdagen blev hiskligt jäktig, men är vi testpiloter så är vi.

 5. Förstår att det kan bli tight schema stundtals, trist när det inte blir utrymme till att njuta av nya intrycken och ställena.
  Kämpa på nu!

  1. Hej! Kul att du kikar in 👍 sammanfattningen kommer att bli både ris och ros. Vi får väl se om vi tror vi kommer att återvända till nåt av ställena. Hahaha – det där med tävlingar är ju inte riktigt vår grej 😅

Kommentarer är stängda.