Wismar

Dag 3 i #strandkorgsutmaningen2019

Idag blev det en heldag i den gamla Hansastaden Wismar. Vi mötte upp vår guide vid parkeringen. Först promenerade vi till St Georgen Kirche. Kyrkan började byggas år 1290 och det tog ungefär 300 år att färdigställa den. Invändig är den gigantisk. Mittskeppet är 35 m högt! Under andra världskriget skadades den svårt men har restaurerats. Idag används kyrkan mest till konserter och evenemang.

Vi fick ta hissen upp och se ut över staden.

Sedan fortsatte vi runt bland gotiska kyrkor, kulturmärkta byggnader och handelshus med anor från medeltiden. Staden finns sedan 2002 med på UNESCO:s världsarvslista.

Lunchen intogs i hamnen. Det bjöds på Fischbrötchen. Typ en baguette med fisk i. Kul att ha provat, men nog inget jag köper igen. Efter lunchen blev det en båttur i hamnområdet. Tyvärr vet jag inte vad den guiden pratade, men troligen om hamn-industrierna och vattendragen. Guidningen var på tyska, i en halvdålig högtalare.

När vi kommit i land var det sedan dags för dagens utmaning. Idag blev det en kubb turnering. Team Curre, the Parrot, tog hem segern idag. Grattis till dem!

Innan vi åkte tillbaka till camping Ostsee Ferienpark i Zierow fick vi middag på den anrika restaurangen Alter Swede. Här serverades schnitzel och fisk. Vi valde varsin rätt

Nu vilar vi ut i husbilen och ser solen gå ner i havet.

Här ser du vart Wismar ligger.

Sammanfattning av dagen. Wismar är en mycket trevlig stad. Det finns mycket att titta på, många restauranger och butiker. Vi återvänder gärna om tillfälle ges.

12 reaktioner till “Wismar

  1. Låter som ytterligare en trevlig dag, om än lite kylslagen. Ägarna kände igen sig på vissa bilder från Wismar sedan vårt besök där för några år sedan.
    Kubb är roligt men det finns något annat liknande spel också fast med siffror på pinnarna man ska träffa. Det har jag sett mina ägare tillbringa några timmar med att spela.
    All lycka och kör försiktigt.

    1. Det var lite blåsigt, det var det. Kul att ni kände igen er! Det spel du tänker på spelade vi redan 2002 undrr namnet Vikingspel. Idag heter det visst Mölk eller nåt sånt.
      Tack. Detsamma

Kommentarer är stängda.