Dag 2 i Strandkorgsutmaningen

Efter en god natts sömn rullade vi iväg när vi ätit frukost . Vi skulle till Gutshof Groß Zecher Ett ställe som ligger naturskönt precis vid sjön. Här finns möjlighet att hyra stuga eller lägenhet. Ha konferens. Eller besöka restaurangen Kutscherscheune. Vi blir väl mottagna av ägaren Hannelore von Witzendorff. Det blir en promenad ner mot sjön och Hannelore berättar om stället hon driver.

Vi åt också på restaurangen där och jag valde en variant på fläskkarré med grönsaker och potatisgratäng. Riktigt gott.

Efter lunchen hoppade vi in i husbilarna igen och for på smala landsbygdsvägar. Vi skulle till Ostseecamping Ferienpark i Zierow.

Campingen är stor och ligger precis vid havet. Lite roligt är det allt att komma hit, för vi var här nån natt i september 2011 Det som förändrats är ett servicehus. Där kan man nu hyra ett privat badrum under vistelsen, om man har behov av det. Det är rent och fräscht överallt. Det finns olika typer av camping tomter, några är sk Komfortplatser och har el, vatten och avlopp. Vi står med utsikt över havet.

Middagen idag bestod av Schnitzel. Vi valde Dagens schnitzel och fick då smält mozzarella, tomater och pesto ovanpå. Det var riktigt gott. I samband med middagen hade vi också veckans första lagtävling. Det var Tysk bowling eller Kegel. Med ett klot ska man ha ner ett antal käglor. Kul och inte alls lika tungt som vår bowling kan vara. Jag vet inte varför, men det blev inte en enda bild från tävlingen 🤔 Jag länkar istället till vinnarna Britt-Marie och Lars och deras reseblogg Grattis till dem!

Nu kurar vi i husbilsoffan en stund och lyssnar på regnet. Och laddar för en ny dag i morgon 👍

Här ser du på ett ungefär hur vi har åkt idag. Det är inte så stora vägar vi färdas på ibland …..

Sammanfattning av denna dag: Ett lugnare tempo och vi hamnade inte i tidsnöd. Skönt att få låta bilen stå parkerad efter middagen.

8 reaktioner till “Dag 2 i Strandkorgsutmaningen

  1. Trevligt att läsa om er resa😀 bra att se din karta och oxå att du beskriver vägarna ni kör på 👍

  2. Det finns en hel del att se i Tyskland, inte bara autobahn. Trevligt att läsa om detta.
    Lycka till i nästa tävling, för det är väl vinna eller försvinna..😉😂.

    1. Bortom autobahn find det massor att uppöecs. Tyskland är ett spännande land. Nja vad jag vet får vi vara kvar hela veckan ändå, även om vi förlorar igen 😀

Kommentarer är stängda.