Det lunkar på

I tisdags tog det slut på vår gasol. Och faktiskt på morgonen. Annars är det väl nästan en regel att gasolen tar slut kl 02.47 I allafall om man har värme på. Och lite värme behövs på morgonkvisten. Då är det mellan 8-12 grader ute så det blir onödigt svalt inne, utan värme. Här på campingen kommer det en gasol-försäljnings-bil tisdagar och fredagar. Då ställer man ut sin gasol flaska, man vill ha bytt.

Är man hemma betalar man chauffören 13.50€ i handen. Är man inte hemma kan man knyta på påse med pengarna i. Vi har valt att köpa en spansk gasolflasla eftersom det är lite trångt att köra in och ut på campingen. Så nu är vi superlata och står still, tills det blir dags att lämna Torre del Mar.

Vi har lite kyligare väder just nu. Men det märks ändå att det går mot vår. Såg att några hibiskus-buskar blivit hårt beskurna, men nu kommer nya knoppar. Och katterna solar sig.

Idag på marknaden såg jag svenska sommarblommor, lobelia, tagetes, trädgårdsnejlika med flera. Känns lite speciellt.

Naturligtvis fortsätter vi att äta god mat också. Ribs och stekt potatis hemma och en nachotallrik på Oasen

16 reaktioner till “Det lunkar på

 1. NI fortsätter att njuta av livet, det glädjer oss! Men funderar, har ni inte el på campingen? Eller har ni valt bort det helt och bara kör på solcellerna och gasol?

  1. Jo då visst har vi el på campingen. Det kostar 0.35€ / kw och vi laddar telefoner, dator etc, kör mixer och juicepress och hårfön. Lyckade spendera el för nästan 6 € under december månad. Men kyl/frys får gå på gasol. Gasolen är billig, 13.50€ för en gasolflaska och även om inte kyl/frys drar så mycket så behöver vi inte oroa oss för olika elproblem i campingens stolpe (läs; ”oren” el) som kan förstöra kylens kretskort e dyl.

 2. Härligt att få se dessa fina vårblommor redan nu. Lobelia älskar ju mina ägare.
  Det är väl gott, när min manlige ägare stiger upp hos mig. Han sätter på lite värme och går sedan och kurar ihop sig under täcket igen tills jag värmt upp luften hos mig lite. Då går ägarna upp och sätter på sig morgonrocken och njuter.

 3. Hej, det är roligt att läsa hur ni har det. Men jag undrar vad är oren el. Vi står ju alltid på el på campingar och har aldrig reflekterat på att det kan riskera utrustningen i husbilen.
  Annica

  1. Hej Annica. Kul att du hänger med! Vad gäller el så kan det ibland bli ”rustningar” i elnätet. Kanske det är felsäkrat eller överbelastat. Då har det hänt att elnätet slås ut och det bli strömlöst. Detta hände oss en gång på Öland. Vi klarade kylskåpet (vilket tydligen är vanligt att kretskortet går sönder) men vi fick ett mystiskt elfel. Vår panel får fnatt ibland och fellarmar Fast det inte är nåt fel. Därför kör vi på gasol. Rätt eller fel – jag vet inte, men vi kör den ”säkra” varianten. Hoppas du förstår vad jag menar

 4. Verkar smidigt med en gasolbil som kommer. Här hwmma dröjer det flera månader tills vårblommorna kommer till oss.
  Kram

 5. Fick Messenger från vänner i dag som har rest i 10 år söder ut. De sa att detta var den kallaste övervintrings resan de har haft.
  Vad säjer ni som är nere för första gången

  1. Jag säger att vi har den bästa övervintringsresan nånsin 😄
   Skämt å sido – här i Torre del Mar säger man att det var varit ovanligt bra efter 1/12 Och det skulle jag tro. Det har varit fantastiskt väder och jag hörde att mandelblommen här uppe i bergen är ca 3 v tidigare med blomningen, än normalt. Och då måste det ju vara bra.

 6. Det var ju en smart grej att dom kommer in och byter ut gasolen 🙂 Sen ser ni ut att ha det bra också där ni är.Kramar

Kommentarer är stängda.