Hälsoresa

Innan vi for iväg på vår första övervintringsresa hade vi nog en föreställning om att det var ett slappt och lite onyttigt liv, man levde här nere. Vi var överens om att vi måste ha lite dagliga rutiner och kanske skilja vardag från helg. Vi har dock upptäckt att vår resa är otroligt mycket mera hälsosam, än om vi skulle varit hemma. Våra fördomar kom på skam.

Vi börjar nästan varje dag en rejäl promenad på stranden. Det är så härligt att tanka energi med havsbrus och soluppgång. Solen går nu upp 08.16 (och ner 18.29) Jag som med min värkande fibromyalgikropp har haft så svårt att promenera fort, kan nu till och med småjogga! Ja faktiskt! Det hållet på att bli fart på kärringen 😅 och det märkligaste av allt är att jag tycker det är kul. För en del av er kanske inte detta är nånting. Ni kanske far fram med eld i baken. Men om jag berättar att jag för 1 år sedan hade fullt sjå med att ta mej 700 meter, så kanske du förstår att jag tycker varje dag är en seger. Den vänstra bilden är från 17/12 och den högra från idag 😅

Vi äter också mycket frukt och grönsaker. Här finns det rikt utbud och priserna är inte i närheten av hur det är hemma. Vi börjar våra dagar med en smoothie. Oftast på apelsin, banan, kivi eller päron, lite havregryn och naturell youghurt. Eller en overnights oats. Apelsin förresten. Hemma kan jag inte skala apelsiner. Blir alldeles vit av nån bespruptning och så får jag små små exem med vattenfyllda blåsor, på händerna. Här skalar jag apelsiner varje dag. Inte ett exem alls. Så jag föredrar obesprutade apelsiner för 5:-/kg 😉

Vi fick köpa oss en ny citruspress häromdagen då den vi hade med oss lade av. Och som sagt, eftersom vi frossar i apelsiner blev det en ny press på en gång.

Det blir inte mycket fikabröd, eller snacks. Vi tar en frukt istället. Så blir det nån mer promenad. Eller kanske en cykeltur. Vi är ute i princip hela dagarna. Sen blir det en god middag och kanske ett gott glas vin. Sen så somnar vi gott och så får vi snart springa ut igen. I en ny morgondag. Med ny energi.

30 reaktioner till “Hälsoresa

 1. Nä men man kanske skulle ta en paus från livet här och komma ner ett tag 😉😊🤗👍

 2. Det låter härligt! Vi märkte också att vi kom i form av vår långa resa förra året. Cyklarna användes mycket och vi promenerade i stort sätt varje dag. Hemma finns liksom inte tiden och lusten med det… Mest avundsjuk är jag nog på all frukt!

  1. Det är så mycket enklare här, att ta sig ut. Inga tjocka jackor. Ingen halka. Härligt att ni använde cyklarna så mycket. Förstår din avundsjuka 😉

  1. Hej Åsa. Ja vi har det bra. Skärmdumparna är från gratisversionen av ”Run Keeper” . Dessutom har jag ”Stegräknare – Pedometer gratis & med kaloriräknare” Den är rosa med fötter och finns i allafall till Android 👍

 3. Så gott ni har det. Detta med frukt gillar verkligen mina ägare också. Frukten är något helt annat där, smaken är ju oftast mycket bättre så förstår att ni njuter. Låter verkligen som goda frukostar.

 4. Suck, det låter väldigt skönt med promenad vid havet. Mycket frukt lika så. Ni verkar ha hittat rätt i livet där ni är nu👍
  Kram

 5. Härligt att du har piggat på dig så mycket! 🙂
  Jag promenerar också mycket, men helst inte på mornarna, jag vill helst vakna innan jag går ut 😀

 6. För oss finns inte en promille, som skulle locka oss till en lång vinterresa. Kanske max ett par månader som mest på våren. Vi älskar att vara aktiva, vi älskar vårt företag och vi älskar vårt arbete. En vecka i Benidorm sommaren 2000 var mer än nog för oss.

 7. Ja visst är det hälsosammare detta. Glöm inte den mentala aspekten. Fri från stress. Den är den stora hälsovinsten. Och den roliga vardagsrörelsen 🙂 Härligt att må bättre på alls sätt. Min astma är nästan obefintlig! Kram

Kommentarer är stängda.