En helt vanlig dag

Vi cyklade bort till grannbyn Caleta idag. Det var marknad och vi har inte tidigare varit dit ock kikat. Jag upphör aldrig att ”bli mätt” på allt som jag kan kika på utefter strandpromenaden. Idag fastnade min blick på alla olika typer av palmer. Flera statyer. Gräsmattor. Fåglar.

På marknaden handlade vi lite kryddor och jordgubbar. Jordgubbar som faktiskt smakade mer än jag trodde, för många var ganska vita närmast bladen. Det var jättegott till lunch, med lite grädde till.

Det drar ju också ihop sig till nyår. Jag vet inte om det alltid är så att det blir kyligare dessa dagar, men nu sveper det ner kyliga nordliga vindar. Och det är väl den kallaste tiden nu kanske. Fast +15 mitt på dagen, kanske man inte ska orda så mycket om. Gissar att fler av er har betydligt kallare!

Nyår i Spanien ger visst inte ifrån sig några glädjetjut när klockan slår tolv. Här har man fullt upp med att tugga vindruvor – närmare bestämt tolv stycken, ett för varje slag. Traditionen härstammar från 1800-talet då vinodlare i Alicante hoppades att ritualen skulle förbättra skörden och försäljningen. Vi såg till och med speciella vindruves-förpackningar med 12 druvor i och en klocka på omslaget!

6 reaktioner till “En helt vanlig dag

 1. Jordgubbar som är så gott. Gissar att de var lite billigare hos er än hemma i ägarnas affär. Min manlige ägare var nära att köpa en liter jordgubbar idag, en då han såg priset på 159:- la han snällt tillbaka dessa guldklimpar.
  Strandpromenader kan man nog aldrig få för mycket av, titta på andra folk, omgivning, bara njuta..

  1. Vet inte riktigt hur mycket vi köpte men gissar på ett halv kilo och det gav vi ca 25:- för så 159;- lät I mesta laget 😉
   Visst är det ett härligt område, oavsett vart man är

 2. Strandpromenaden is the place to be 😀 Älskar också att vandra utefter såna och kolla på allt och alla 🙂
  Vindruvetraditionen har vi aldrig hakat på. Istället brukar vi vara uppe på taket och dansa moonwalk 😉

  Gott Nytt År!

Kommentarer är stängda.