Torre del Mar

Vi trivs bra här i Torre del Mar och på campingen med samma namn. Det vi gillar mest är strandpromenaden och den långsträckta park som går parallellt med stranden. Här finns gräsmattor, palmer, olika träd, blommor och statyer. Jag tror jag det nått nytt varje gång jag passerar förbi. Här är bara ett litet fåtal, av alla som finns.

På stranden såg jag att det fanns två roliga duschar.

Stranden förresten. Den hålls efter trots att det inte är badsäsong. En traktor krattar sanden några gånger i veckan.

Det jag gillar mera med Torre del Mar, förutom strandpromenaden, är havet. Den var fram till 70-talet en liten fiskeby. Stan är ett genuint samhälle där man har bevarat den äkta spanska atmosfären. Namnet på stan, kommer från alla vakttornen som man använde för att skydda kusten under den romerska och moriska tiden.

Det sägs att det bor ungefär 20 000 människor här, men att innevånarantalet stiger till över 100 000 under sommarmånaderna. Vi har ju inte långt in till Málaga heller. Det är ca 4 mil dit


10 reaktioner på ”Torre del Mar

  1. Vilka superläckra duschar! Här finns det bara fotduschar på stränderna, lite dåligt tycker jag. Fast å andra sidan är jag nästintill aldrig på själva stränderna, nöjer mig med strandpromenaderna 😀

    Ha nu ett fint upplopp på året!

  2. Gillar Fyrduschen skarpt! Riktigt Cool! Ser ut att vara en trevlig plats, och kul att ni upptäcker nya saker varje dag! Tar säkert en tid att bli lokalkänd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.