Lite fix och nästan beslutsångest

Det är ju lite att stå i innan vi kan fara på vår första övervintringsresa till Portugal och Spanien. Nya pass är fixade. Igår beställde jag ett miljömärke från Frankrike om det är så att vi far in i några av deras miljözoner. Det finns på flera olika ställen på nätet att beställa men jag gjorde det här. Sajten är på engelska och det är bra att ha registreringsbeviset till hands eftersom det är uppgifter från det som ska fyllas i. De vill också ha en kopia på beviset och det går att ladda upp bild på det, samtidigt som man beställer. Det kostade mej lite tid och 4.21€

Jag har också försökt att jämföra olika mobilabonnemang. Det är som att jämföra äpplen och päron 🤔 Den ena har en bra grej som nån annan inte har. Då har den kanske fri surfa på sociala medier istället. Eller bindningstid eller inte. Phu! Jag blev tvungen att ringa till en erfaren övervintrare som kunder ge mej lite tips och råd. Så idag är det beställt. Tack H för hjälpen!

Jag har också funderat lite över regniga dagar, för sådan kommer väl där nere också. Då kan det ju vara bra med lite feel-good tittande på tvn. Ja, jag vet att Sjunde Himlen är en gammal serie, men den är lite gullig och den vare sig upprör eller är gastkramande. Amerikanskt Vardagsliv med familjen Camden. Mer spännande än så är det inte. 🤣 Men när det nu var extrapris på Cdon så blev det några säsonger.

18 reaktioner till “Lite fix och nästan beslutsångest

 1. Finns lite att fundera på inför resan. Men det har blivit lättare med internet anslutning första året använde vi Mc Donald på resan ned.
  Kul att ni kommer iväg, vi blir nog hemma.

  1. Det måste ha blivit ett antal besök på McDonald då förstår jag, det var ju det man fick leta efter ”förr i tiden” Eller en camping med bra wifi. Ja det ska bli spännande – det är ju vår första övervintring så det är lite extra spännande 😀
   Synd om ni inte kommer iväg nåt! Fast det finns ju mycket hemomkring också 😉

 2. Kul att pricka av på listorna tänker jag. Berätta gärna hur ni löser det med surf utomlands. De flesta har väl bara så man kan använda den i fyra månader innan man måste in på svensk nät och börja om.

  1. Ja fyramånadersregel ställer till det. Ett abonnemang som aktiveras när man har 4 månader kvar på resa, landets kontantkort och så två vanliga abonnemang med ”drakarna” telia och tele2 borde kunna funka hyfsat 😉

  1. En bra hjälp är appen Wunderlist jag skrev om häromdagen. Kul att du tycker så, jag har svårare att packa en flygväska eftersom jag inte vet vad jag vill ha med 😁
   Kram

 3. Det är nu vi gillar att vi har allt i husbilen numera. Smidigt med bloggandet då ☺️ , lätt som oftast. Kul för er att sitta o planera eran resa ….lyckos er. Kram 😄

 4. Visst är det en del att tänka på, men det man glömt finns säkert att skaffa genom de olika länderna man far. Ha dé riktigt bra!

 5. Check, check, check.. jag riktigt hör hur ni kryssar för sak efter sak på listan i Wunderlist. Vi har också fått gjort lite punkter, men behöver göra en avstämning snart så vi hinner fixa det sista. Kram!

Kommentarer är stängda.