En tur till Eksjö

Idag fick personbilen rulla lite. Vi var nämligen till Eksjö. Anledningen var att vi måste förnya våra pass. Det är ett tag kvar, men vi måste ju göra det innan vi åker på vår långresa. Och då är det Eksjö som har den ” närmaste” polisstationen.

Vi tänkte passa på att gå lite på stan och äta lunch. Vi gick och kikade lite men kände att thai-mat brukar ju alltid vara gott. Sagt och gjort. Vi gick in på Sunrise och köpte en buffé. De hade dessutom shushi och de såg goda ut. Men hupp så besvikna vi blev. Det var smaklöst. Slarvigt tillagat och kändes bara som ”bukfylla” Jag trodde inte att man kunde servera så dålig mat på en restaurang. Dit kommer vi aldrig att återvända.

Vi var tvungna att köra förbi Thimons Konditori för att köpa nåt gott till eftermiddagskaffet. Så det blev lite ”tröstefika” efter den dåliga lunchen.

Nu är vi tillbaka i husbilen och fortsätter att njuta, planera och förbereda vår resa.

22 reaktioner till “En tur till Eksjö

 1. Vi äter nog på Sunrice minst en gång i månaden och har ALDRIG blivit besvikna. Tvärtom! Ni är de första som jag hört säga så. Vi äter aldrig shushi.

 2. Ja att skaffa pass har numera blivit ett äventyr, men kanske inte är lika panikartat just nu sommartid var vid sommarens början. Folk åkte ju 20-30 mil för att få pass

  1. Ja tänk hur det blivit och det var ju helt hysteriskt, inför sommaren. Kanske har det lugnat ner sig lite nu när detta systemet varit igång ett tag. Vi hade i allafall inga bekymmer med tidsbokningen. Och sen blir passen skickade till Tranås 👍

 3. Visst är det trist när man har såna förhoppningar innan man går dit…men då är det ju bra att man kan ta lite gofika istället:) Kramar

 4. Är det inte kö till pass? Min första tid låg 2 månader fram men var kväll gick jag in på hemsidan och så var det en tid tidigare ledig tidigare.
  Shushi kommer jag aldrig att prova!

  1. Jo vi hade bokat tid på nätet men nu fanns det tider ca en vecka framåt i tid så vi har inte väntat så länge. Vällagad och färsk shushi är otroligt gott, men det är nånting man ”måste lära” sig (lite som med surströmming eller ostron) 😁

 5. Pass blir det på torsdag för mig med. Bokade också på nätet. Otur med maten, men fikat såg gott ut. Vi äter sällan ute….har så många gånger blivit besvikna på maten, som dessutom varit dyr. Alltid kul med lite utflykter. Ha de gott.

  1. Ja man får väl pass-a sig så man har ett giltigt pass, annars kanske vi inte får komma hem 😀 Visst blir man besviken på maten emellanåt men ibland blir det perfekt också. Fikabröd är det nästan svårt att misslyckas med. Ha det gott ni med!

 6. Tråkigt när det blir bottennapp på maten. Vi besökte konditoriet på torget, vid kyrkan, tror det heter Lennart. Där blir man inte besviken👍
  Kram

 7. Eksjö är en fin stad,vi var där förra veckan på vår Smålandstripp!
  Vi intog en Gofika på Princess,det var riktigt smaskigt där 🙂

  Sen åkte vi till Eksjö golfklubb o övernatta där o åt en god lunch!
  Synd då man inte får en god Sushi,vi gillar den rätten också 🙂

  Ha det gott o njut/Dala-Kram

  1. Golfklubbar brukar ha väldigt god mat och det är oftast helt ok att stanna där över natt också även om man inte spelar golf. Visst är det gott med sushi !
   Kram

Kommentarer är stängda.