Storforsen

Vi kom upp hit i måndagskväll. Då åt vi bla pitepalt men vi mumsade också på lingonlimpa med ruccola, gravat reninnanlår med strimlad västerbottenost och hjortronkräm. Så fantastiskt gott!

Några mil öster om Piteå finns Storforsen. Det är en av de största forsarna i Europa. Från den stora parkeringen går det stigar och mera lättgådda spångar.

Här står vi. Filuren länge bort tror vi kanske kan vara näcken som vilar lite från fiolspel. Eller om det är nån som kanske ska flyga drönare??

Forsen är otroligt mäktig och det dånade rätt bra när vattenmassorna kastade sig utför. Vilken kraft. I den lilla bildrutan här ovanför ser vi ett alldeles runt hål. Det är en sten som snurrat runt i den gamla delen av forsen och det har blivit ett hål. Den här gamla delen kallas också för Döda fallen. Här var det väldigt många som passade på att bada när vi har det så varmt.

Tillbaka till Piteå invigde vi vår nya grill. Så snabb och enkel. Och så goda våra souvasrökta ren-hamburgare blev.

6 reaktioner till “Storforsen

  1. Storforsen är verkligen fin, vi har också varit dit med Kjell o Dessan. Det finns mycket fint att titta och njuta av där uppåt.
    Kram

  2. Naturens krafter är verkligen häftiga! Förälskade mig i det där hålet… Skulle gärna uppleva Storforsen, men eftersom det lär dröja är jag tacksam för dina inlägg och filmer.

Kommentarer är stängda.