Långhelg i Luleå

När vi shoppat färdigt åkte vi till våra vänner i Luleå. Janne är Görans gamla barn/ungdomsvän som det var väldigt många år sedan vi träffades, men inte här hos dem utan på resor söderut. Först hängde vi med ner på stan för där var det Hamnfestival med mycket aktiviteter och underhållning. Vi kollade bara lite, sedan satt vi hemma hos dem och åt och pratade

På fredagen tog vi en redig morgonpromenad sedan packade vi mat och saker vi behövde för ett dygn i deras segelbåt. När vi lämnade deras hemmahamn blåste det nästan inte nånting så vi gick för motor. En lunch i sittbrunnen medan vi tuffade vidare. Vi anlände till Kluntarna. Där ankrade vi vid gästbrygggan och njöt i solen.

Efter middagen (Janne grillade och Anita gjorde två jättegoda sallader) hade vi bokat bastun. Göran och Janne högg ved. Vi satt och kikade ut på den vackra kvällssolen

På lördag tog vi det lugnt. Lite promenad, mycket prat. Efter en god lunch i sittbrunnen lättade vi ankar och började seglatsen tillbaka till Luleå. Det var nordliga vindar och emellanåt var det 10-11 m/sek så båten lutade ganska mycket. Men bara vi lärde oss att följa med i båtens rörelser så gick det bra, även för oss landkrabbor. Det blåste i håret, vinden fladdrade i seglen och det var en härlig känsla att inte behöva gå med motor.

På kvällen åt vi ytterligare en god middag, Janne grillade lax. Sedan introducerade vi dem i spelet Carcassonne, så det blev några partier. Oj 😮 hoppsan! Klockan är redan halv tolv!

Idag blev det lite längre sovmorgon men sedan kikade vi på en av alla härliga sandstränder som finns kring kusten. Vi avslutade med en lunch på Kolarens Café. Tack snälla, för allt vi fått uppleva dessa härliga dagar. Vi kommer gärna igen!


8 reaktioner på ”Långhelg i Luleå

  1. Segelbåt är ju så härligt. Bara glida fram, höra hur seglet låter och vinden viner i seglet. Spel, vilket som kan få kvällarna att bli sena eller natten tidig, man bara försvinner i det ofta grevliga sällskapet.

  2. Visst är det något speciellt med hav vind och vatten tillsammans i en segelbåt. Vilket fint väder dessutom, härligt.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.