Arjeplog

Imorse lämnade vi Kolgårdens Camping strax utanför Vilhelmina. Igår kväll hade vi en otroligt härlig kväll, men i morse vaknade vi till regn.

Vi for till Arjeplog och har regn hela tiden och inte mer än 6,5 grader. Hutter hutter.. Nu gick vi inte omkring inne i Arjeplog utan vi kikade bara lite från bilen. Våran Elin och Hampus har vi bott här uppe Då jobbade Elin på Bosch testanläggning. Hon berättade då att anläggningen hade ca 600 km testbana på isen. Då förstod jag inte hur det kunde gå till. Nu när jag sett sjöarna här förstår jag att det var väl inte några bekymmer…

Vi tog inte in på Camping utan står strax utanför Arjeplog i en skogsglänta. Med sjön Hemavan på ena sidan och sjön Kakel på dem andra.

Inatt gissar jag på att vi behöver putta igång värmen, det börjar kännas lite kyligt. Värmen har vi inte haft på tidigare, det har inte behövts. De renar vi såg utefter vägen hit lunkar väl på i sin lunk och kommer inte att störa oss. Så jag vill helst inte se en björn komma lufsande heller 😮


13 reaktioner på ”Arjeplog

 1. Arjeplog var vi tidigt 70 tal och hyrde stuga. Dagarna innan vi kom hade björn varit vi huset. Ja stod och fiskade och det praslade till i buskarna bakom mig. Hoppade till ordenligt, var två tyskar som skulle fiska. Vi såg alldrig till björnen.

 2. Under en av våra två veckors första resa med husbil till Nordkap 1999, hade vi aldrig över +8 grader. Så hav tröst, det kan vara kallt i norr.
  Kram

  1. Jodå vi har vinterjackorna med, men jag är lite beroende av värme eftersom min fibromyalgikropp mår bätrre då. Hursomhelst så ser väderprognosen bra ut, på våra planerade stopp.
   Kram

 3. Usch vad kallt! Lagom är bäst. Och inga björnar eller vargar hoppas jag ni behöver träffa på. Hoppas vackra vyerna väger upp köldgraderna. Och himla bra med husbil så en kan skruva på värmen när en behöver och vill. Kram!

  1. Nu på morgonens ar det stigit till 9 och solen skiner så vi har det skönt inne. Inga djur har skrämt oss i natt. Visst är det otroligt vackert på många håll, men lite mera tät skog än jag trodde. Hade en föreställning om fler områden med öppna landskap.
   Kram

 4. Älskar mitt Norrland, men det kunde vara lite varmare och lite mindre mygg….

  Rulla försiktigt med hopp om lite varmare väder!

  1. Nu ser prognosen riktigt bra ut och det blir nog sol mer eller mindre hela tiden, så jag hoppas nu få se midnattssolen. Det har jag aldrig upplevt förrut.

 5. Oj, lite kyligt! Vi hade iofs oxå kallt i Nordnorge … Men nu är det dags för oss att rulla husbil! 🙂 På lördag rullar vi söderut mot en två månader lång husbilsresa i Europa 🙂

Kommentarer är stängda.