Lite ovant att inte semestra denna tid

Vi köpte vår första husbil 2001, på hösten. En Dethleffs alkovbil med våningssängar i bak till våra tjejer som reste med oss. Vi var unika, det fanns inte många med barn som hade husbil. Så många gjorde stora ögon när vi kom till campingarna. Ordnade ställplatser tror jag inte existerade i Sverige. Våran första Europaresa gjorde vi mitt i sommaren 2002. Den gick till Moseldalen och Bodensjön.

Detti2002
En av våra första campinghelger, våren 2002 då vi besökte Smednäset, Svärdsjö

Sedan, varje sommar, har vi farit på semester i början av juni eller till och med i slutet av maj. 4-5 veckor varje gång och alltid nånstans kring Medelhavet. De första åren var det Italien och nån gång Kroatien som gällde. Sedan har det blivit Frankrike och norra Spanien. Alltid lika härligt. 20170614_145802

I år är det inte så och det känns väldigt märkligt. Eller egentligen inte. Det är ju så otroligt fint väder här hemma just nu. Vi jobbar ett tag till innan det blir dags att upptäcka nåt nytt. I sommar ska vi uppleva de norra delarna av vårt land. Hur länge vi kommer att göra det är lite ovisst. Vi har nämligen inte längre nån ”stopp-tid” att passa. Vi har under många år drömt om och planerat för att sluta jobba och njuta av livet. Medan det pågår. Medan vi orkar. Och vill. Och kan. Därför blir denna sommar så annorlunda.

20 reaktioner till “Lite ovant att inte semestra denna tid

 1. Vilken härlig historia ni inleder blogginlägget med. Måste varit underbart att inte behöva trängas på samma sätt som idag. Ni har verkligen fått vara med om förändringen. När mina ägare slutar sent om fredagen (16-tiden) så åker de ofta till stora ställen där många platser finns för mig pga att de vågar inte chansa att inte få plats.
  Att sedan stämpla ut från arbetet såhär i sommartid måste vara underbart. Att få njuta av husbilslivet till fullo, vet att vi komme4 hem men vi vet inte när. Det är frihet det!

  1. Det var lite annorlunda ”på den gamla goda tiden” då behövde vi inte vara rädda för att blir utan plats på fredagskvällen… Det ska bli väldigt skönt att stämpla ut och kunna få bestämma över tiden som man vill

 2. Lite som vi! köpte 2001 vår första en ny husbil MEN barnen var inte mycket med ut. Våra är nog lite äldre: Men vi höll oss i Norden och norra Tyskland men det var kul det också. NCT träffarna i CC tog oss ut i Norden.

  1. Våra ungar älskade att resa med och de hängde med längre än vi trott att de skulle vilja. Träffar ger många nya bekantskaper och nya vyer, det är så trevligt!

 3. Åh vilken frihetskänsla som ligger framför er och dessutom åka till Norrland som har både natur och industriminnen att besöka.
  Betr bilden från Smednäset så har vi haft säsong där i många år och trivdes med det för våra barn hade så många kompisar där och därmed fullt upp att göra.
  Lycka till med friheten, utnyttja den väl med husbilen!

  1. Nu har ”ner-räkningen” börjat. Smednäset är trevligt och alla ungar lekte tillsammans, liten som stor.
   Tack – vi kommer att fara kors och tvärs, det lovar jag 😀

  1. Ja det ska bli så härligt att få spendera tiden som vi vill. Tänk att sitta nånstans på söndagen och inte behöva känna att nu måste vi åka hem för vi ska jobba i morgon. Om vi vill kan vi stanna till måndagen. Eller tisdagen 😀

 4. Det låter underbart att inte ha ett datum att passa. Kanske att jag också gör det snart men inte riktigt ännu😊
  Kram

 5. Man skall göra det man vill medans man kan och vill 😍
  Vi började oxå med en ”husbil” innan vi blev med husvagn när vi fick växtvärk. Tack för härligt inlägg som gjorde att jag började rota i gamla bilder 😁
  Får be hobby om lov 😉 att skriva om den gula minibussen som ”svalde” fyra personer och en golden…🙈🙄😂

  1. Eller hur?! Haha vad roligt att du blev nostalgisk, ser fram emot att få se den gula minibussen! Det verkar vara i en sån man får lära sig ”finns det hjärterum finns det stjärterum” 😀

 6. Själv har jag så svårt att se tillbaka, jag vill bara framåt. Men ett undantag finns, de första husbilsresorna dem minns jag gärna. Vår första resa fick till Nordkap. Ha det gott nu på er ”långledighet” när den kommer.
  Kram

  1. Nordkap är ju inte nästgårds precis,så det var en lång första resa. Vi far inte så långt upp (tror jag) Vi kommer att njuta hela tiden 😀
   Kram

 7. Det har hänt mycket inom fototekniken med kan en se utifrån din första bild 🙂 Tänk vilken tur att ni inte är i Europa nu, det är ju varmare och soligare i Sverige. Det här blir bra, kanonbra! Kram

  1. Ja, haha, den bilden är avfotograferad från fotoalbum. Tänk att man höll på med att välja vad man skull ta kort på – det var ju max 36 bilder i en rulle! Där kan vi prata utveckling. Ja det känns verkligen som om vi har otrolig tur just nu. Och visst blir det kanonbra.
   Kram

   ps Idag är det 3 v till Budapest 😀 😀

 8. Då köpte ni Bobil 4 år före oss,då var det inte trångt men det börjar det bli nu!
  Härligt rätt steg ni tagit,att sluta jobba och resa medans man kan o orkar!
  Vi satsar på det nästa år,så vår nedräkning har ju också startat 🙂

  Ha det gott o njut i Sommar-Värmen/Kram

  1. Jaha vi hann före er med det också 😉 Helt rätt att ni också börjat nerräkningen! Nerräkning är lite kul :p Det gäller att ta tillvara det man kan och orkar, medan man orkar, för ibland tar ju livet lite omvägar som du vet….
   Njutar-kram till er med – och hoppas vi kan ses i sommar!

 9. Så kul att ni njuter av livet. Ska bli så roligt att ses på vår hemmaplan också nu i sommar☺️Kramar till er båda

Kommentarer är stängda.