Bergs slussar

Då väderprognosen lovade väldigt mycket regn i Mariestad och där omkring så beslutade vi oss att åka ”hemåt” Vi hade rejäla skurar under natten och bara korta stunder med uppehåll.

Vi hamnade vid Bergs slussar. Här har vi varit förut, det kan du läsa om här. Där finns en del bilder från slusstrappan. Göta Kanal har väl inte öppnat tror jag. Det är iallafall inte någon båttrafik.

Vädret är perfekt, nästan lite för varmt och jag tycker mej höra lite åskmuller på långt håll. Så det kanske blir en åskskur. Det gör inget, det har varit en härlig dag här så här långt. På Ställplatsen är det riktigt gott om plats om nån är sugen på att åka hit. Det ska ju bli riktigt fint väder i morgon och söndag också 😀

14 reaktioner till “Bergs slussar

 1. Bergs slussar har vi gästat flera gånger. Jag förstår inte hur de har tänkt sig att vi med husbilar med lätthet ska kunna tömma och tanka färskvatten. Tycker att det är aningen för trångt att vända husbilen vid återvinningsstationen. Och kommer det en husbil till så är det kört.

  1. Nej där har man inte tänkt ordentligt. På pappret kanske det går men inte i verkligheten. Oavsett så är Göra Kanal ett trevligt ställe, vart man stannar efter kanalen.

  1. Ja där är det mysigt i Berg eftersom den stora, långa slusstrappan finns där. Men jag gillar nog Borensberg eller Söderköping mera för där ser man kanalen från bilen.
   Desamma
   Kram

 2. Härligt värre,vi gillar också Göta kanal och vi kommer nog dit i sommar igen!

  Varma Bobils-hälsn fr Älvdalens ***** Ställplats

  1. Slusstrappan är ganska häftig när det är igång och båtarna ”klättrar” uppåt eller neråt. Det kan man titta länge på.
   Kram

Kommentarer är stängda.