Valborgsmäss

När vi for iväg tidigare i helgen fick vi ett stenskott. Sedan tidigare hade vi två så nu blev det dags att göra något, innan det senaste sticker iväg. Vi kollade Västervik men där kunde de inte pga för låg takhöjd för husbilen. Däremot fick vi jättebra hjälp på Walls Bilplåt i Söderköping. De fixade även de gamla stenskotten det syns nästan ingenting.

När vi var klara där letade vi oss in i villakvarteren för att träffa våra husbilsvänner. Jättetrevligt att ses igen efter deras senaste långresa. Naturligtvis blev det mycket husbilsprat men även en del annat. Vädret var däremot inte trevligt så vi gick inte iväg för att kika på nån brasa och lyssna på vårtal. Det blev en brasa i deras vardagsrum istället och det var skönt. Tack för en trevlig kväll.

När vi kom hem till Hätte Camping såg vi att gullvivorna hade slagit ut. Tänk att de orkar kika fram fast det är solfattigt och kylslaget.

16 reaktioner till “Valborgsmäss

 1. Själv for jag till Eksjö Camping, för att se till förtältstaket på sonens familjs husvagn. Jag möttes av stormliknande kastbyar av regn. Då tänkte jag, finns det någon majbrasa med mod att brinna, i detta värsta tänkbara oväder. Ni gjorde rätt i att vara inne.

  1. Skönt för dem att ha någon som kikar till ekipaget. Bättre sista-aprilväder har jag varit med om (kallare också…) En brasa inne var det bästa alternativet 🙂

 2. Smidigt att numera kunna laga stenskott istället för att byta hela rutan.
  Hos ägarna blev det inte heller någon brasa, varken inom- eller utomhus. Det blev istället på med gasolvärmaren på altanen.

  1. Det smäller så högt att man tror alltihopa ska braka in och så är det ett pluttelitet märke…. Men visst är det skönt att det går att fixa på en enkelt sätt 🙂

 3. Visst är det bra att det går att laga stenskotten istället för ett stort byte av hela rutan. Kram

 4. Bra att ni fic hjälp med stenskotten. Det har vi framför oss när vi kommer hem men då blir det byte av hela rutan.
  Tappra små Gullvivor som trotsar väder och vind.
  Kram

  1. Aj då – byta hela rutan är inte så kul. Gullvivorna fick flytta med oss från Dalarna och nu verkar det som om de tagit sig 🙂
   Kram

 5. Tråkigt med stenskott,vi fick på vår förra bil innan ens 100 mil!
  Här blev det både brasa o god Alde-värme i Adrian 🙂

  Ha det gott…..Kram

  1. Ibland är det som förgjort – det bara sprutar sten på rutan och ibland klarar man sig hur länge som helst. Hoppas ni också fått det fixat. Alde är bra skönt!
   Kram

Kommentarer är stängda.