Ännu en vecka närmare sommaren

Fast den känns ganska långt borta, måste jag säga. Sommaren alltså. Under veckan har jag kämpat mej fram på cykel, på dåligt plogade gator och cykelbanor, till och från jobbet. Så mycket det snöade under februari och det har fortsatt nu i Vårmånaden mars. Tänk att vi hade otroligt lite snö innan. Den 26 januari cyklade jag till jobbet och hade rejäl vår-feeling då kommunen hade sopat cykelbanorna och fåglarna kvittrade! Det fick vi äta upp….

2018-03-10 20.11.55Bilderna är tagna två olika dagar och det är en ansenlig snöhög vi fått utanför knuten.

Idag, lördag så var det dags att sopa av husbilen igen. Visst, taket håller det är inga problem, men det är skönt att få bort skorpan ovanpå för då kan solpanelerna ladda lite. 2018-03-10 11.57.55När vi höll på att borsta och skotta kom ett tyskt par förbi och pratade lite. De var från Bremen och var här nu några dagar för att åka lite skidor. Men snart skulle de vända hemåt och packa om för att åka till Portugal De hade också en Carthago 🙂  2018-03-10 10.00.09Igår kväll var vi hos goda vänner och fick en massa god mat, ikväll fick vi fixa till nåt själva. Och som vanligt, höll jag på att skriva, så blev det lite ”plockmat” Det är så gott och enkelt att ta till när vi inte har ork eller lust att laga nån ”riktigt” mat

2018-03-10 18.08.37

Små korgar av hårt rågbröd med smakrik skagenröra

2018-03-10 19.51.18

Carpaccio på bresaola med parmesan olivolja och flingsalt, två sorters kallskuret

2018-03-10 19.51.44

Mjukost med chilipeppar (ganska mycket sting i den!) och en rökt ost från Italien som heter Scamorza affumicata. Nu ska vi genomlida ett par timmars Mello-final. Eller ska vi kanske ta och hitta oss en annan kanal – mycket tyder på det… Oavsett så får ni ha en fin fortsättning på helgen.

18 reaktioner till “Ännu en vecka närmare sommaren

 1. Usch med snö nu. Hoppas det hinner smälta bort till nästa helg. Kommer hem och ska hjälpa till att arrangera en orienteringstävling i skogarna utanför Falkenberg. Inte skoj om det är massa snö då. Ha en trevlig helg

 2. Vårfeelingen har enligt ägarna uppenbarat sig ett par gånger, men ägarnas fötter har snabbt slagits undan igen av ett snöfall eller höga minusgrader. Enligt väderkartan ska det snart bli sådär kallt igen – vill inte!

 3. Oj vad med snö! Vi har precis lämnat snön och kylan bakom oss i Cervinia för att uppleva regn och kyla här i Turin… Avvaktar liiite bättre väder innan vi ger oss ut på stan och kollar. 🙂

  Vi brukar också äta sånt där på kvällarna – kallar det för plicketiplock. Enkelt och supergott 🙂

  Ha en fin söndag!

 4. I alla väder, cyklade jag åtskilliga vintrar till jobbet och med dubbdäck på cykeln, (som jag sedan sålde till någon boende på Hätte Camping). Nu sedan flera vintrar går jag (1,1 km x 2) morgon och kväll. Det är min bästa stund på hela dagen.
  Kram

  1. Det finns ju risk för att all smält snö nu ska frysa till ordentligt och då får det väl bli en promenad med broddar på gissar jag. Ta det vackert om halkan kommer
   Kram

 5. Nej, nu får det räcka! Vi vill ha dagsmeja, koltrastsång och ljumma dagar. Och vår husbil som står i franska landet och bara väntar på oss…

  1. Det är alltid trevligt att träffa vänner. Det är ju skönt när man kan cykla tycker jag, det går ju lite fortare när man ska till jobbet och så blir det inte så tungt att bära, om man ska handla nåt på vägen hem 🙂
   Kram

 6. Usch vilken vinter,så drygt o komma hem igen till runt 1 m snö igen!
  Men Solen skiner iaf,en liten tröst i det hela 🙂
  Underbart har vi haft på Gran Canarias med Sol,värme och sköna bad!
  Nu vill vi ha Vår o snart hem med Bobilen igen!

  SolKramar på er….

 7. Tufft av dig att cykla, det törs inte jag göra. Risk att det finns isfläckar och hejsan hoppsan ligger man där under cykeln. Nej den får vänta ett tag till innan den kommer fram.
  Kram till er

Kommentarer är stängda.