Äntligen lite sol

Jag har upplevt att det varit ovanligt solfattigt i vinter och när den visar sig, blir jag glad och varm i hjärtat. Vi har tack och lov inte fått mera snö i veckan utan det har till och med töat en hel del. Men nu blev det ju kallt. Rejält. Vår termometer visade på -15.9 när jag steg upp i morse. Det är lite ovanligt. Vi är ju inne i den andra halvan av mars. Men får solen kika fram så får jag snart vårkänslor. 2018-03-18 07.07.03

I går tog vi personbilen och for till Jönköping en vända. Ett besök på Elgiganten hade vi planerat in eftersom Göran behöver en ny mobil. Den han har går inte längre att uppdatera och då kommer Bank-Id att sluta fungera i sommar. Det är ju skräp, tycker jag, att behöva ”skrota” en mobil som fungerar för övrigt. Det är otroligt så stora alla mobiler är – det går ju inte att få ner dem i fickan. Jo kanske bakfickan men det är ingen bra placering om man glömmer att den ligger där och så sätter man sig ner…. Det blev inget köp. Denna gång.

Däremot blev det lite handlat på Biltema och sedan knallade vi runt på ASECS (A6) Där kikade vi bara i butikerna – ingen köplusta rann till. ASECS hade nåt litet event, eftersom de har byggt om och hållit på, så på ett ställe stod de och bjöd på popcorn och cider. Popcornen var goda hemma i TVsoffan på kvällen 2018-03-17 19.43.10

Vi passade också på att äta lite lunch och där finns ju flera olika restauranger att välja på. Dels olika internationella kök (bland annat libanesiskt, italienskt, thai) och dels lite mera ”traditionella” restauranger som serverade schnitzel mm Vi valde att äta en otroligt god och saftig hamburgare, som hette Smålänningen, på Bada Bing Burger. Det är nog också det ställe som är mest populärt eftersom det var fullsatt hela tiden men gott om bord på grannrestaurangerna…. 2018-03-17 12.02.46

Vi passade också på att köpa hem lite kvällsmat och då blev det en stor sushi som vi delade på. Även den var otroligt god!

2018-03-17 17.40.22

Idag hoppas jag att solen värmer på lite, så vi kan ta en promenad utan att förfrysa näsan. Vi ska också träffa goda vänner som är ute och rullar med sin plåtis, de stannar till hos oss innan de far hem till sitt. Det ska bli trevligt att ses igen.

12 reaktioner till “Äntligen lite sol

 1. Man behöver inte åka långt för att hitta bra saker. Själv har jag svårt att driva bort tid i Köpcentra som de flesta gör. Jag måste ha minst ett ärende, då går jag in, precis som Göran. ”Annars kan det kvetta”. Själva var vi på City Gross och nu är vi ”självscanningskunder”. Tyvärr har det kommit in mycket EMV (egna märkesvaror) även där.
  Sol & Vinterkram

  1. Jag kan hålla med om att det inte så vansinnigt roligt att bara gå och driva omkring, men nånting måste man ju hitta på ibland 😉 Och lördagen bjöd ju inte på några ljumma vindar som lockade till utevistelse…. Jahaja, har det kommit fler såna varor där med
   Kram

 2. Även hos ägarna är det fint väder, men ny snö har fallit och mellan 9-12 minus, vill inte mera nu!
  Vad gott att ta en tur på det viset och bara mysa runt i en annan stad, kvittar hur nära den ligger bara skönt att komma hemifrån.

  1. Nysnö skulle kunna bytas ut mot ett vårregn, så allt smälter bort i lagom takt. Ja man vill ju ändå hitta på nånting, så tiden går lite fortare

 3. Vaknade till 6 minus grader sol. Kommer att bli en fin dag med 6 års kalas hos barnbarn i Köpenhamn.
  Ska inte köra själv utan åka med dotter till Danmark idag, Kan vara spännande att någon gång bara få koppla av.

 4. Ja nu vill vi ha Vårvärme och inga mer minusgrader tack! 🙂
  Ser ut som ni gottat er med mycket gott i helgen 🙂

  SolKramar fr Dalom…

 5. Ja denna eviga och vidriga vinter! Så less på den. Vi var och köpte dammsugare till husbilen i går, annars är vi inte mycket i affärer. Snart är snö och is borta och vi ses på vägarna.

  1. Nu ser det ju ändå lite hoppfullt ut när jag kikar på yr.no Jag försöker ”trösta” mej med att idag är en dag närmare sommaren, än igår 😉
   Japp – då ses vi!

 6. Solen har fått snön att sjunka ihop en hel del men så för en liten stund sedan började snön yra i luften, igen. Kallt är det också. Nu vill vi har VÅR.
  Kram

Kommentarer är stängda.