Snurrig i huvudet

Det här med att jämföra försäkringar och villkor kan få mej att bli alldeles krullig på benen. Det är ju hela tiden som att jämföra äpplen och päron för de olika bolagen har ju olika förutsättningar och villkor. Att ha varit trogen kund i ett bolag och varit skadefri under hur många  år som helst, har ingen betydelse. Snarare ska man kanske vara otrogen kund och byta mycket oftare än vad vi gjort. Med det är ju ett sånt fruktansvärt trist jobb. Man nu måste det göras. Och varför då då? Jo vi kommer att behöva en förlängd reseförsäkring vad det lider och huvudförfallodagen på de försäkringar vi har närmar sig. Den största skillnaden ligger i den förlängda reseförsäkringen, från dag 46 eller 91. Där har vi idag fått ett pris från vårt nuvarande bolag som är detsamma som om vi skulle köpa en separat reseförsäkring hos ett annat bolag. Det är inte rimligt! Ett annat bolag som vi kontaktat för offert, skickade ”Tack för att du tecknar din försäkring hos oss” och bifogade faktura på försäkringen, att betala senast xx. Att ringa tillbaka till den försäkringssäljaren visar sig vara helt omöjligt då han inte svarar på vare sig telefon eller mejl.  Blir man trött eller  blir man trött……

Snart struntar jag i vad det kostar, blundar och pekar och hoppas  på att nåt försäkringsbolag kan leverera om det händer nåt. Och händer inget – ja då har jag ju blivit krullig på benen i onödan 😉

img1519996406358.jpg

Några timmar senare; Vi har bestämt oss! För oss passar CaravanClubs försäkring bäst just nu  😀

19 reaktioner till “Snurrig i huvudet

 1. Vilket arbete ni genomfört. Mona ägare brukar bara kontakta ett par tre olika bolag, jämföra pris och villkor och ta det som passar bäst. De misstänker dock att alla försäkringsbolag är av samma skrot och korn och det finns väl något finstilt någonstans som säger att ägarna inte har rätt till ersättning.

  Äharna minns tillbaka för många år sedan då de drabbades av tsunamin som rullade in i Thailand, då var det den ena efter den andra bortförklaringen av försäkringsbolaget, så just det bolaget ringer aldrig ägarna för att få en prisuppgift..

  1. Så tråkigt att ni har den olyckan med er i bagaget och dessutom inte fått stöd och hjälp i en sån situation! det är ju när nånting händer som man vet om bolaget är nåt att ha eller inte. Usch en sån trist erfarenhet ni bär med er!

  1. Vi har haft LF i alla år och skulle få ge över 7000 för den förlängda rese-delen. Och visst, i Folksam ingår den förlängda delen i hemförsäkringen men då skulle vår HB försäkring öka med någon 1000-lapp istället. Då det är som sagt inte helt enkelt att jämföra, men nu provar vi CC, så får vi se. Kanske får vi göra om proceduren om ett år eller två.

 2. Ja det är ju ett hästarbete att hitta rätt. Varför blev det inte Folksam, ni var inne på det först väl? Där har vi i alla all lagt vårt förtroende.. *håller tummarna för att vi aldrig behöver använda den*

  1. VI trodde klockrent på Folksam just för att där ingår den förlängda reseförsäkringen. Men när vi jämförde hem- och HB-försäkringarna så blev det bra mycket dyrare. Så sammantaget blev CC billigast inklusive förlängd reseförsäkring, då vi kikat efter vilket bolag kan leverera det vi tror vi behöver…. Att ha all försäkringar hos ett bolag ger ju också mer i rabatt.
   Japp – vi håller också alla tummar 😀

 3. Detta med försäkringar är verkligen inte lätt! Vi har dessutom grundproblemet att vi inte kan välja vilken hemförsäkring vi vill (eftersom nästan ingen försäkrar husbåtar), så hur vi än gör står vi i slutändan oftast med ett helt gäng olika försäkringsbolag … suck.

  1. Kan ni ha husbåten och era övriga i ett och samma bolag kan det vara lönsamt. Det kan också löna sig att ni kikar på en separat reseförsäkring, tex Europeiska EVR för bara en förlängd reseförsäkring. Lycka till!

  1. Då är det nog nånting liknade eftersom jag såg att Skattebetalarnas också har Watercircles, som det blev för oss också. Men det är inte lätt att välja minsann …

Kommentarer är stängda.