Nya inköp

Igår blev det ett par nya inköp till husbilen. Vi hittade ett par bäddmadrasser till sängarna. De madrasser som ligger i, behöver ”få ett lyft” De har ju några år på nacken nu. Bäddmadrassen har s.k. tryckavlastande memoryskum och jag tror det blir väldigt bra.

Vi köpte oss ett fristående tält också. 3 sidor är öppningsbara, det finns myggnät och tar inte så stor plats då det är 2,5×2,5 m Det väger inte heller många kilon, knappt 8. Vi har ju ingen markis på vår husbil och ibland kan det vara skönt att ha ett extra krypin utan att vara inne i husbilen.

17 reaktioner till “Nya inköp

 1. Vi har planerat att åka till Svensk madrassdesign och beställa bäddmadrasser när vi fått vår bil. Det var något som Forsbergs/Frankia inte kunde leverera med. Det är lite konstigt tycker jag, men detta funkar ju också 🙂

  1. Visst funkar det att komplettera själv och jag skulle tro att det tom blir lite billigare att göra det än att köpa det genom husbilstillverkaren. Hoppas ni blir nöjda 🙂

 2. Vi köpte Toppenmadrasser till vår Adria förra sommaren att lägga uppepå!
  Nu sover man som Kungar i den nya Bobilen 🙂

  SnöKram

 3. Hej!
  Tältet ni har köpt är precis det som vi letat efter. Jag undrar var ni köpt det och vad det kostade?

  1. Hej Inger
   Vi skickade efter det på Decathlon.se och det kan tänkas att de har även i butiken i Kungens Kurva eller Barkarby Det kallas för Allrum och kostar 999:-
   https://www.decathlon.se/allrum-med-dorrar-m-bla-id_8373958.html
   De har även ett liknande på 3×3 m men det tycker vi blir för stort. Sedan tidigare har vi ett, typ partytält (som dom också kallade allrum) på 2.5 x 2.5 men helt utan väggar så det har vi bara haft för att få skugga och jag tror inte det finns kvar i sortimentet längre.
   Lycka till

   1. Tack! Mäter och mäter i rummet här hemma. Känns som det är väl stort. Försökt att hitta ett som är 2×2 m, men hittar inget lika bra som det ni köpt. Får fundera lite till. Det är ju långt till sommaren. 😊

 4. Madrasser är viktigt i husbilen som hemma. Jag sover också på en wellpur madrass från Jysk och det är gudomligt skönt:) Kram

 5. Smart med ett Allrum att sätta upp när ni står i solen/dåligt väder. På våran senaste höstresa i Finland, använde vi inte markisen en enda gång. Skulle ändå sakna markisen om vi inte hade den.
  Vi har endast extra bäddmadrasser i bilen. Vet inte hur vi ska få till det med tjockare madrasser när vi har långbäddar, då ska det in tre stycken madrasser?
  Kram

  1. Ja vi hoppas att detta tält/paviljong kommer att passa oss, men marksen har jag inte saknat en endaste dag 😀
   De bäddmadrasser vi köpte nu är 4,5 cm tjocka. Vi har också långbäddar med möjlighet att bädda ihop, men jag tänker att då får vi lägga nån filt under befintlig madrass, för vi ligger så väldigt sällan ”på tvärsen”
   Kram

Kommentarer är stängda.