Julmarknad i Eksjö

I morse for vi iväg till Eksjö för att besöka den årliga julmarknaden. Vi har inte varit på julmarknad i Eksjö tidigare och det var en mycket trevlig bekantskap. Eksjö är ju en väldigt mysig liten stad, med kullerstensgator, trånga gränder och gamla trähus. Ingen snö, några plus-grader och lite kylig vind. Precis som en julmarknads ska vara så fanns det torgstånd med godsaker, pyssel och granristomtar.

När vi tröttnat ur, for vi vidare till Jönköping. Där blev det en vända in på nya A6, som i mitt tycke fått en mycket märklig fasad. Och vilken stavning sen…. asecs…. Nåja vi fick inte handlat det vi hade tänkt oss, så vi åt en mycket god hamburgare istället hihi

Ikväll får vi smaka på godsakerna vi köpte på julmarknaden, Brostorps ostkaka och goda ostar – också från Brostorp och kräftröra från Lillängshamnens Fiskrökeri. Vill du kika närmare på bilderna kan du klicka på dem, så blir de större.


14 reaktioner på ”Julmarknad i Eksjö

  1. Eksjö kan vi rekommendera alla årstider. Det är nog många som gjort lumpen där, tror jag.
   Det är så mysigt att strosa runt i de små gränderna. Vi hade en riktigt mysig dag 🙂

  1. Eksjö får ni lägga in på eran ”to-do-lista” Det är en stad med mycket gamla anor och på Eksjös hemsida står: Eksjö – en av Sveriges bäst bevarade trästäder med arkitektur och minnen från mer än fyra sekler.
   Trevlig att besöka vilken årstid som helst. Eksjö Camping finns på promenadavstånd från stan.
   Kram

Kommentarer är stängda.