Övervintring på sydliga nejder

Det är väldigt många husbilsåkare som drar till Spanien och/ eller Portugal den här tiden. Många är borta några månader. En del flyger hem över jul och nyår och andra stannar till våren. Jag måste ju erkänna att jag är lite avundsjuk, men nån måste ju hålla Sverige igång när så många rymmer 😀 

Jag gissar också att det är en hel del att styra med, innan man ger sig iväg. Det är reseförsäkringar, telefon/surfabonnemang, posthantering och en massa annat. Har du erfarenhet av övervintring får du gärna dela med dej av lite tips. Inte för att vi är på väg i år, men nån gång ska det väl förhoppningsvis bli av.  Och innan dess är det ju kul att förbereda sig lite. Bland annat genom att läsa lite reselitteratur, eftersom jag än så länge får ägna mej åt att drömma 😉 

14 reaktioner till “Övervintring på sydliga nejder

 1. Man kan aldrig få för mycket av reselektyr, men det gäller att läsa på hemma, för de väger en hel del 😀
  I år blir vi hemma, men till våren då börjar det nog dra ganska ordentligt mot en resa med husbilen….vart får vi se då 🙂 Tur att inte alla ska ner till Spanien och Portugal…..blir nog ganska fullt där skulle jag tro, men så är det nog de solsäkraste länderna.

  1. Det där med vikt har jag inte tänkt på, men så rätt. Klart att varje bok väger. Men skulle säkert kunna skriva en lista med lite ”stolpar” och googla på det när man närmar sig området /stället. Bra tips! Kan tro att det rycker i er restarm, ni som varit iväg så många gånger 😀

 2. Under hösten finns det inte på vår karta, att åka till södern. Kanske februari- mars och då bara max ett par månader. Då för att förlänga våren. Under julen vill jag till varje pris, vara hemma och samlas kring familjen.

  Vi kan inte tänka oss att bo på samma plats, under flera månader, som vi ser att många gör. Nu ser vi fram emot att lägga på de nya dubbade vinterdäcken och fara runt hemma i vinter.

  1. November kan jag stryka i kalendern, den är för mörkt och trist tycker jag. Och visst vill man umgås med nära och kära över jul. Visst är det härligt att inte alla tycker lika, då skulle det bli på tok för trångt på vissa ställen 😀

 3. Ja ägarna har nog inte ens börjat drömma om att ge sig av på detta vis, för många år för de innan det blir dags för detta. Ägarna får istället njuta av kommande utlandsresor med charter.

  1. Att läsa på lite är ju alltid intressant. Det har ju hänt vid något tillfälle att man kommit hem och insett att man missat nåt och det är ju inte så kul. Då måste man ju åka tillbaka …. fniss…

 4. Över julen skulle inte jag heller åka utomlands annat än att familjen är med 😍. Men visst drar värmen m husbilen också hårt…men inte vid juletid🎅🏻🤶🏻. Kram vänner, saknar er

  1. Jag vet ju inte riktigt hur jag reagerar eftersom jag aldrig har firat jul utomlands utan familjen. Men när/om den tiden kommer kan jag nog gissa att man flyger hem. Alternativt att barnen flyger ner till oss 😉
   Saknar er med, finisar!
   Kram

Kommentarer är stängda.