Garmin camper 770 LMT-D

Strax innan vår sommarsemester så blev våran gamla GPS sjuk. Men med hjärt-lungräddning kom hon igång igen, Astrid. Dock blev hon inte densamma, hon ville först inte visa hela Europa och tappade kontakten med minneskortet. Hur ska det gå, vi som ska längre bort än Skandinavien?! Med lite medicin ändrade hon sig och visade Europa, från Tyskland och söderut. Gott så, för till Tyskland kan vi ta oss utan gps-hjälp. 

I samma veva fick vi ett erbjudande om ny GPS och vi nappade förstås. Det var ju uppenbarligen så att Astrid behövde få gå i pension. Nu får hon flytta till personbilen och hänga med på kortare turer inom Sverige.  

Till husbilen har Linnea istället flyttat in. Hon är av märket Garmin camper 770 LMT-D Hon är lite större, har röststyrning och bla förprogrammerade Camping och ställplatser. Vi kan ställa in husbilens mått och vikt, så undviker hon vägar som inte passar oss. Mycket enkel att använda och ger oss tydliga instruktioner hur vi ska köra. Hon kan visa oss vart vi ska rasta utefter vår väg,  vilket väder det är, hur långt vi har kvar, sevärdheter och mycket mycket annat. Hon uppdaterar sig automatiskt via wifi. Vi kommer nog att få många trevlig resor tillsammans 

25 reaktioner till “Garmin camper 770 LMT-D

 1. Kul för Linnea att få hänga med på lite längre turer och nog skönt för Astrid att ta det lite lugnare 😉 Kram Åse

 2. Haha kanske vår Berit håller på att få samma sjukdom 🙂 Hon tappade kartorna i östra Tyskland och nu kan jag bara ladda hem vissa delar till henne, som de i Östra Europa. Tillbaka i Tyskland måste vi ladda hem Västra Europa igen. Kanske dags även för oss att skaffa ny GPS 🙂

 3. Vi köpte till ”husbilstillägget” till vår Navigon i år, men trafiken på vägarna var ändå bäst på Google Maps!
  Vi körde tredimensionellt 😂 Navigon i Ajpadden för där funkade det bäst med vilka vägar man fick köra på med vår höjd och vikt.
  Husbilens navigator – rätt onödigt för den är riktigt kass!
  Google Maps i min telefon 🤣🤣🤣, den var som sagt, den som stämde bäst vad gäller köer och vägarbeten 👍
  Kanske funkar er bättre på allt 👍😊

  1. Ja vi har ju bara hunnit testa lite här omkring under veckan men det kändes bra. Att ha nåt som inte funkar är ju inte roligt. Sen ska man inte glömma bra kartor, då klarar man sig om GPS går och dör…

 4. Vår 770 har tagit oss runt i Tyskland och genvägar vid behov via både Frankrike och Belgien och Holland när behov funnits. Vi är dock inte alltid överens om den vägen gps’en valt är den bästa men även för det finns en bot. I Sverige vill den dessutom hålla samma hastigheter som i Tyskland för större husbilar.🙄 Någon på programmeringen hade en lat dag…😬

  1. Ja det där med hastigheten kan man ju fundera över. Har hört nånting om att det är ”amerikansk standard…. ” Vi kom ifrån det genom att ställa HB-vikten på 3,5 ton när vi åkte stora vägar. Ändrar igen när vi ska ut på okända vägar och vi tror vikten kan vara e†t bekymmer. Annars är det ju oftast längden och höjden som begränsar framkomligheten.

   1. Vi kör på 4250 även i Sverige, då får man även lite fler varningar på skarpa kurvor och så bryr vi oss inte om hastighetsbegränsningarna. Hon är tystad sedan länge då jag blir galen av tjatet om ”gör en u-sväng”… 😂😂

 5. Ja det mesta behöver uppdateras med jämna mellanrum!
  Vi har 2 nu,en integrerad i nya Adrian och en lös Garmin 🙂

  Ha det gott o hitta rätt nu 🙂

  Kram

 6. Säker en bra GPS. Men efter ett antal sådana har jag valt app:ar Navigon och Sygic och dessa har lotsat oss toppen bra genom Europa nu i flera år, ja även i England. Fins en uppsjö att välja på. Jag är så nöjd med stor skärm 10.1 Display. Samsung Galaxy Tab 4 10.1
  Så har vi gjort

  1. Vi hade med oss Sygic (som reserv) på plattan under vår sommar-resa men jag upplevde att den valde riktigt tokiga vägar emellanåt, men det kanske var nån inställning som jag missade 😉 Hur som, så blir det nog bra med denna 🙂

Kommentarer är stängda.