Telefoni

Det är ju snart dags för semester och det är en del att pyssla med innan. Bland annat måste jag ju kolla hur det är med telefon och surf på den. Roamingen inom EU försvinner ju den 15 juni i år, men det är ändå mycket att kolla. En del operatörer förändrar villor, ändrar surfmänd och håller på, så det kanske i slutänden inte blir riktigt så bra som jag trodde från början. Jag blev i allafall glad när jag fick ett sms från min operatör, Vimla. Det jag gillar med Vimla är att det går att spara surfen jag inte förbrukat. Jag har rabatt eftersom jag är 55+. Och mitt abonnemang är obundet, så jag när som helst byta om jag inte är nöjd. De går i Telenors nät och vad jag sett hittills är täckningen bra. 

16 reaktioner till “Telefoni

  1. Att de har en seniorrabatt för 55+ gör ju inte saken sämre 😀 Ja kolla, det kanske passar er 🙂
   Kram

 1. Min Simon har oxå Vimla, funkar hur bra som helst. Jag blev oxå glad när jag såg detta häromdagen eftersom han ska med oss till Kroatien en vecka i sommar, men för honom räcker nog inte den surfen han har i alla fall 😂
  Kram

  1. Så är det säkert 😀 Här hemma kan man ju spara den surf som inte går åt innevarande månad och det är ju suveränt.
   Kram

 2. Det gäller nog att kolla sin operatör ordentligt angående vad som gäller, även i framtiden. Vårt dilemma är att vi använder så stora mängder GIG (filmer och 360-teknik och liknande kräver massor …)

  1. Haha ja då går det åt en del 😉 Tänk så mycket mer vi förbrukar nu än ”förr i tiden” Vår första dator hade en ovanligt stor hårddisk, på hela 512 mb 😀

 3. Jag är minst sagt förvånad som Telia kund. Det var ju den stora nyheten förra året, att roamningsavgifterna skulle vara borta under maj månad 2017. Nu ligger dessa avgifter kvar vad jag har förstått. Jag har inte läst på eftersom vi kommer att vara inom Sverige i år. Kram Matts

 4. Vi har varit ute i Europa och England och är inte nöjda med uppkoppling
  Har pratat med Telia två gånger. I Belgien och Holland var det inget. Runt kusten ni England var det dåligt/inget I Tyskland dåligt bra i större samhällen landet inget Dåligt

  Så det finns att förbättra

 5. Visst trodde vi att det skulle bli något bra av de nya reglerna🤔. Var glada förra våren när Telia ändrade så att vårt mobila bredband även fungerade utan extra kostnader i hela Norden😊. Men det skulle inte hålla länge 😳 Nu tar Telia bort Norden så att vårt mobila bredband bara gäller i Sverige from 8/6 eftersom den inte är en mobil…det är bara på mobiler man får surfa till samma pris som hemma, ja det fanns något litet hål de hittat i EUs regler om telefoni och surf 😖
  Förra året testade vi på Telia Europa för 199kr för 1 GB och det räckte inte en vecka och man kunde inte fylla på förrän veckan var slut 😳🙄 Bra jobbat Telia 😠
  Nu får man börja tänka på vad man skall ha till sommaren, vi får tipsa varandra allt eftersom 😁

Kommentarer är stängda.