Paviljong

För något år sedan köpte vi en paviljong i stället för den markis vi inte har på husbilen. Denna fyller väl sin funktion men ibland har vi saknat ytterligare skugga. Därför har jag nu försökt att fixa till ett par sidor. Det blir lite man-tager-vad-man-haver men det blev ganska ok. Tog ett överblivet duschdraperi. Det är dock lite för kort på bredden, nertill men det ska säkert skugga bra ändå. Satte knytband i, på ovansidan och ett resår nertill. Skulle det duggregna lite står det väl kanske emot, eftersom det är ett duschdraperi. Samma sak om det blåser. Det borde bli lite lä. Paviljongen som sådan har vi köpt på Decathlon och mäter 2,5 m x 2,5 m och väger endast 8,8 kilo. Du kan se den här.

14 reaktioner till “Paviljong

 1. Ni vet ju redan, att jag skriver vad jag tycker och tänker. Er paviljong är säkert bra, men själv skulle jag inte köra en enda km sommartid, utan vår markis. För oss är det en del av vårt boende. Kram & Ha det gott

  1. En markis väger 30 kg om den är 4,5 m x 2,5 Våran paviljong väger 8 och är 2,5 x 2,5
   Då kan vi lasta med nåt mera som är mycket roligare 😀 Så en markis är väl det mest onödiga man kan ha på en husbil (Jag skriver också vad jag tycker idag Matts)
   Kram

   1. Oj, så har vi aldrig tänkt. Glas & porslin, ett bastant bord, kläder i överflöd, vi lastar allt vi vill, utan att tänka på ett enda kg. Vi hade en Honda Innova 125 cc ett tag utan problem. (110 kg) Vi vet att vi klarar detta utan övervikt. Kram

   2. Att tänka lite på lastvikten är nog inte fel eftersom de flesta husbilar har ganska låg lastvikt. Men det är lätt att göra som du beskriver, att plocka med sig både det ena och det andra.
    Kram

  1. Nu måste jag protestera. Att köra med markisen kan inte alls vara tillrådligt! Tänk på nya bilen 😉
   Kram

 2. Om vi då får säga vårt:-) Så gillar jag er lösning om man vill ha mindre vikt att köra omkring med. Sen gillar jag såklart markisen för det är så smidigt att ha den på plats om man bara stannar en natt. Men vi tycker att den är aaalllldeles för stor egentligen. Sen kunde vi inte välja eftersom vi köpte en visningsbil. Men jättebra jobbat Anette. Superfint blev det där och Göran ser ut att njuta 🙂 Kramar till er

  1. Markisen är jättesmidig i mångt och mycket och vi har haft det på alla tidigare bilar. Men vi saknar den inte. Vi är jättenöjda med vår lösning som passar oss som handen i handsken och eftersom jag definitivt inte är nån ”pysselmänniska” är jag sååå nöjd att ha fått till skuggsidan 😀
   Kramar

Kommentarer är stängda.