Burk-jansson

Idag lagade jag ännu en Janssons Frestelse. Denna gången i Omnia burkugn, i husbilen. Jag förkokade potatisstavarna en liten stund, innan allt åkte ner i formen. Det blev en otroligt god och krämig Jansson, trots att jag alltid ”tar alla ingredienser på en höft”. Det blir en skvätt grädde, lite smör, en eller ett par lökar, hackad ansjovis och spadet. Och så potatis då förstås. Överst hade jag på lite ströbröd, för knaprighet och färg. Jag har en liten gasbrännare som jag brukar använda hemma och den ska nog få flytta ut i husbilen den med. Då kan man ju få lite mera färg på gratänger och annat man gör i burkugnen.

2017-04-17 12.31.44 (1)

12 reaktioner till “Burk-jansson

  1. Tack, den blev så fin eftersom jag hade på ströbröd, tror jag. Ja – det gäller väl att ”komma över tröskeln” och komma igång med lagandet 😀

  1. Vi har haft omnia ganska länge men inte gjort så jättemycket i den, men nu får det nog bli ändring på det!
   Jansson är jättegott 🙂
   Kram

  1. Synd att man inte gör det oftare än till jul och påsk. Eller så är der därför det är så gott när man väl gör den 😀
   Kram

 1. Jag använde vår omnia jättemycket i vår förra husbil. Var verkligen förvånad att det funkade så bra👍🏻👍🏻👍🏻 Finns jättemånga recept
  Nu har vi ju ugn så omnian får stanna hemma
  Kram

  1. Va bra! Då hör jag av mej till dej om jag behöver inspiration 😀 Då får omnian vila till ni byter bil
   Kram

Kommentarer är stängda.