Tryck-kokare

För ganska längesedan köpte vi en tryck-kokare. Vi har väl egentligen inte testat den ordentlig, men idag tänkte jag prova den igen. Slängde i en fläskkarré-stek och körde igång. Lite läskigt kan jag tycka att det var, tänkt om trycket blir för högt så alltihop exploderar!? 2017-02-05-13-10-16

Det gjorde det inte som väl var. Jag tyckte det var lite svårt, hur mycket vatten skulle man ha i?  Det ångar ju bort en del. Vad blir lagom temperatur på spisen?  Hur lång tid tar det egentligen tills det blir färdigt? Magkänslan fick styra och se där – det blev en riktigt god Pulled Pork 2017-02-05-13-49-42

18 reaktioner till “Tryck-kokare

 1. Vi använder Tryckkokare 3 L i husbilen också. Köpa kyckling, fläsk och nöt och koka till något gott. Jag har lagat matt hemma nu i några månader grytor. ärtsoppa har jag gjort i Tryckkokare. Koka upp när trycket kommer upp skruva ned på 4-5 på spisen. Här har vi använt den i 40 år.

  1. Tack för din inspiration! Att ha den i husbilen har jag inte ens tänkt på – får ”träna” nu innan husbils-säsongen kommer igång så kanske jag inte klarar mej utan sedan 😀

  1. Visst är det och framförallt egenlagad. Vad kul – hamnade på den sidan när jag letade tips innan jag startade HIhii Tack för inspirationen 😀

 2. Ägarna har funderat att införskaffa en sådan ”pryl” men inte riktigt kommit till skott. Kan detta blogginlägg göra så de får tummen ur..

  1. Det gäller nog att försöka några gånger innan det går på rutin – Nisse här ovan, har ju använt sin i 40 år och då måste det vara bra 😀
   Lycka till!

 3. Tryckkokare hade min mamma, men jag har aldrig testat. Har hört de som har den i husbilen. Funkar den bra på gas då? Jag är nog för bekväm och det är Ingemar som diskar. Kul att du lyckades bra i alla fall. 🙂

  1. Kanske var det så att detta var ett vanligt kok-kärl ”förr i tiden” och blev utkonkurrerade när micro-ugnen kom. Våran kan vi även använda på gas men den känns tung och klumpig att ha med i husbilen. Då har vi det lika – våra gubbar diskar 🙂

 4. Min svärmor hade en tryckkokare som hon hade slutat att använda p.g.a. att packningen hade gått sönder. Den var så gammal att det inte fanns några reservdelar att köpa. Här hemma har vi aldrig provat på, anar att dagens tryckkokare har bra kvalitet och är säkra att använda.

  1. Vad jag har förstått nu, fanns det tryckkokare redan på 1800-talet och jag tror också att dessa förändrats och förfinats. Det ska bli spännande att prova snart igen:)

  1. Det är inte så ”bara” det Matts. Jag frågar Birgitta om hon har nåt bra recept, hon gör ju så god mat
   Tisdagskram

Kommentarer är stängda.