Nya matvanor och lite annat smått och gott

Eftersom jag inte ska äta gluten längre så måste jag ju hitta alternativ. Det finns mycket glutenfritt i hyllan i våra butiker tycker jag. Men jag har valt att dra det hela lite längre och utesluter inte bara gluten utan även kolhydrater. För att komma på banan lite investerade jag i boken LCHF 2.0 av Åse Falkman Fredriksson. Hon driver även bloggen 56kilo.se som bjuder på många recept men även träning och livsstil i det stora hela. LCHF sår för Low carb high fat, det vill säga lite kolhydrater och mer fett. _20170112_140448

Till middag ikväll blev det därför lite gd mat i bästa LCHF-stil. Stekt lamm, bearnaisesås och friterad halloumi och det var riktigt riktigt gott. dsc_0783

Vi har också bokat färja till sommaren äventyr, då just Stena Line hade några dagar med billigare priser för de som är medlem i Stenas kundklubb. Vi har ju åkt Göteborg-Kiel flera gånger och kommer att göra så även till sommaren. Men i år väljer vi att göra det endast på utresan. Hemresan väljer vi en ännu mer flexibelt alternativ – att köra genom Danmark. Stena

Vi har nog också vunnit slaget mot mössen som sökte sig in i husbilen. Inga spår har vi hittat under veckan. Fällorna är tomma och ingen har varit och ätit av det gift vi lagt ut.

14 reaktioner till “Nya matvanor och lite annat smått och gott

 1. Välkommen i klubben – Inger kan inte heller äta gluten och vi kör också med lite LCHF kombinerat med 5:2 – det senare blir det dock en del slarv med när vi åker husbil…

  1. Tack du! Det jag tror blir svårast är nybakad fransk baguette, annars finns det många alternativ. Kan tro att det fuskas en del i husbilen och blir det inte för stora konsekvenser av fusket kan det kanske vara ok ibland 🙂

 2. Första åren på väg ut på kontinenten med husbil, åkte vi oftast Trelleborg – Rostock. Utresa går väl an, frånsett tidiga morgnar eller sena kvällar. Hemresan med båt, förstörde en stor del av den veckan. Antingen stresskörning för att hinna till båten. Eller i annat fall komma alldeles för tidigt. Jag tycker ni har gjort ett bra val. Trevlig resa!
  Kram

  1. Just stressen för att hinna med färjan är inte rolig. Det är som du skriver; Utresan går an och det känns skönt att slippa långa vänte-timmar
   Kram

 3. Vi har tagit färjan från Malmö till Travemunde de senaste åren. Innan dess när vi hade kissekatt var det bron som gällde.
  Skönt att ni har skrämt iväg mössen.
  Kram

  1. Malmö Travemünde har vi inte provat nångång, det är ett alternativ jag ”glömt” – tack för påminnelsen 🙂
   Ja det är skönt att de är väck
   Kram

 4. Oj vad jobbigt att lägga om kostvanorna. Men vad gör man om man måste. Resplanerna är dom bästa o att ni dessutom hittat en billig färjeövergång…kanon! 🙂 Härligt att mössen är borta…bra jobbat:)) Kram

  1. Ja man måste ju börja tänka nytt och kolla innehållsförteckningarna på det man köper. Hittills har det dock gått bra. Värre blir det till semestern, när jag måste undvika de ljuvliga nybakade franska baguetterna…..
   Väldigt skönt att de är borta
   Kram

 5. Måste man så måste man, men att dessutom ta bort kolhydraterna när man är i Sydeuropa är tufft tycker jag. Tänk varje morgon ett varmt ……
  Ja det blir en vanesak det också.
  Gott att ni inte har några möss längre!

 6. Förstår att det känns skönt att ha fått ordning på kosten och dessutom lyckats med att få bort inkräktarna i husbilen. Då passar det bra att också påbörja planeringen inför sommaren.

Kommentarer är stängda.