Sanering pågår 

Igår upptäckte vi att några möss, på något sätt tagit sig in i husbilen. Därför har vi röjt och letat i varje skrymsle och vrå. Vi har inte lyckats klura ut vart de har kommit in. Alla svarta synliga spår är borta, gift utplacerat på flera ställen och några fällor gillrade. Enris kring däcken, men det vet jag inte om det har så stor betydelse.  I garaget hade de fått fatt i en trasa som de tänkte bygga bo med, i en kabelrulle vi hade.  Det planerna är helt omintetgjorda haha.  Vi har kollat alla eluttag, som fungerar och ingenting är heller förstört under motorhuven. So far so good.  I morgon kommer också Anticimex att rådfråga, om vi kan göra något mer. Håll nu tummarna för att inkräktarna är väck! 

21 reaktioner till “Sanering pågår 

 1. Nej fy så hemskt…inte vill man ha möss i husbilen!! Ni har jobbat på bra. Hoppas ni slipper dom framöver också. Kram

  1. Hittills har dom inte kommit tillbaka och jag tror inte de gör de så länge vi har snöfritt. Kommer det snö igen ska vi nog vara uppmärksamma
   Kram

 2. Usch vad tråkigt. Än så länge har jag sluppit dess gäster hos mig. Jag har också enris kring däck, i motorrummet samt där vattnet ska tömmas ut. Jag är ju givetvis också riktigt rejält städad så ägarna har gjort vad de kunnat, så då kan de bara hoppas.
  Hoppas ni också ska slippa mössen framöver

  1. Så skönt att du klarat dig. Vi hade inte en smula kvar men ändå skulle dom in och härja runt! Nu är i iallafall kriget igång och det är ett slag vi kommer att vinna 🙂

 3. Trots att jag växt upp med råttor och sork, i stora mängder, ryser jag inför åsynen av dessa djur. De är så obehagliga. För mig själv fick jag bara bynke kvar, av min kudde i vår husbil, efter julruschen ett år. Inga synliga spår, ingen råttlort, bara min kudde var småsmulor, under överkastet!
  Kram

  1. Jag gillar också djur, husdjur! Så otäckt med din kudde! Vi hade inga kuddar kvar, bara madrasserna och dom var orörda som tur var.
   Kram

  1. I och för sig bättre med möss än de stora brunråttor vi hade i Årby för några år sedan! Men nu ska dom inte få en chans att komma in igen!
   Kram

  1. Fy så äckliga de är! Vi trodde vi skulle klara oss hyfsat eftersom vi står ute, men ack nej. Nu krigar vi på och dom ska inte få en chans att komma levande ur detta 😉

 4. Vi har lagt enris i en sopsäck med skalade vitlökar, både i HB och husvagn när vi hade den, och vi har aldrig haft påhälsning någon gång. Om det berodde på sopsäcken eller att vi haft tur vet vi inte, men värt att försöka,

  Håller tummarna att ni har fått bort dem! Kram från ett soligt Spanien!

  1. Vi provar enris nu samt både råttgift och fällor. 2002 hade vi nån mus i den bilen vi hade då, och lade enris. När vi lyfte enriset var det mycket svarta bajspluttar i riset, så jag vet inte om det funkar. Men vi provar i iallafall. Förhoppningsvis har de blivit bortskrämda nu
   Kram

 5. Peppar peppar!! Vi har aldrig haft besök i husbilen, men där emot i vår stuga 🙂 Har testat med enris och vitlök utan resultat. Snarare har de ätit upp vitlöken och bara tunt skal kvar. Gift köpt i Portugal har funkat lite bättre i år, men bara till 75% 🙂 Det behövs inte många mm för att de små rackarna ska kunna ta sig in. Hoppas de inte hittat vår husbil i Spanien bara. Kämpa på.

  1. Där sa du nåt – peppar! Kanske cayennepeppar kan fungera? Det funkar i iallafall att ha på tuplanerna så inte rådjuren äter upp dem på våren 😉 Gift utomlands kan i många fall vara giftigare än här hemma, men vi ger inte upp 🙂
   Hoppas ni klarat er när ni varit hemma på besök!

 6. Objudna gäster som beter sig som odjur får man väl säga, Enris, vitlök mm testade vi med, men har nu köpt på ”Lantmännen” små dosor som går på batteri och ger ljud ifrån sig. Inga möss, peppar, peppar ta i trä som man säger. Kan vara värt att prova!

  1. Tack Ingela och Bengt för tipset, det blir nog en sådan till nästa säsong. Får vi inget mer snö, tror jag vi klarar oss resten av vintern.
   Kram

Kommentarer är stängda.