Flygvapenmuseet i Linköping 

Strax utanför Linköping ligger flygvapenmuseet. Jag erkänner att jag tyckte det var så där att besöka museet, eftersom jag inte är så väldigt motorintresserad. Jag har dock omvärderat det hela. Det var fascinerande att se hur flygplanen konstruerats och hur utveckling skett.

Mest spännande var nog historien om den försvunna DC-3 an som försvann över internationellt vatten på Östersjön 1952. Det finns alltså något som kan intressera hela familjen. Barnen kan experimentera, och köra lådbilsflygplan. Vuxna kan flyga i simulator, se på alla spännande föremål, nicka igenkännande med ett leende på läpparna när vi tex får se ett kök från 60-talet eller ett vardagsrum från 70 talet samtidigt som jag får information om FRA, U137 och andra historiska händelser. En regnig dag kommer vi att åka tillbaka, stå på museets ställplats och kika än mer noggrant på allt spännande


8 reaktioner på ”Flygvapenmuseet i Linköping 

  1. Ett mycket trevligt museum. ”Flög” även i simulatorn vilket var väldigt häftigt – och lyckades tom. landa utan haveri…

  2. Hej och tack för fin recension! Välkommen tillbaka till oss snart igen. /Sandra Månsson, Flygvapenmuseum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.