Hätte camping, Tranås

Till helgen for vi till Tranås och Hätte camping. Ett nytt ställe som vi inte besökt tidigare. Jo, vi har kikat in en gång men aldrig bott här. Campingen har 100 platser tror jag och är helårsöppen. Rejält stora tomter, fina och varma servicehus. Rymliga duschar och allt känns väldigt fräscht. Nu hade vi lite otur med vädret när vi kom på lördagseftermiddagen så det har regnat en hel del. Därför har vi bara upplevt campingen och den allra närmaste sjöutsikt. Campingen ligger naturskönt, alldeles bredvid sjön Sommen och jag kan gissa hur härligt det är här en solig sommardag.

När vi kom var våra bloggvänner Matts och Birgitta Torebring här. När vi ställt husbilen på plats fick vi en helkväll tillsammans i deras fina KABE. Alltid lika kul att träffas och samtalsämnena tar nog aldrig slut! bilenHär står vår bil på plats. Den har fått ett hemmasytt litet vintertäcke över vindrutan och en liten förstu´trapp

innerdraperiPå insidan har jag sytt ett tjockt draperi och fäst i bak-kanten av den nedfällbara sängen. Täcket går ända ner i golv, för att minska golvdrag. Ska ju för första gången stå på säsong och prova på vintercamping 😉

liten flugsvamp
stor flugsvampAlldeles bakom bilen växte det två fina röda flugsvampar

hätte campingCampingen drivs av ett par från Holland och bemötandet när vi kom var varmt och välkomnande. Man kände sej hemma direkt

sommernPå andra sidan vägen ligger sjön Sommern och regnet hänger tungt, därborta.


14 reaktioner på ”Hätte camping, Tranås

 1. Vi har varit hemmablinda helt enkelt, och aldrig tänkt på denna lilla pärla vid sjön Sommens strand. Nu kommer vi säkert att återvända flera gånger. Superordning på allting överallt och till detta mycket låga pris. Hoppas du kommer att trivas Anette i ditt nya vinterboende. Kram från oss & Tack för ett trevligt campingdygn tillsammans.

  1. Tack detsamma. Flyttgröten smakade jättegott 🙂 Det finns verkligen förutsättningar för att trivas så fint som här är, även om regnet öser ner just nu….
   Ses säkert snart igen
   Kram

 2. Ojdå,vintercamping för er del,det måste kännas annorlunda kanske!
  Men stället ser ju fint ut vid Sommen,där åkte vi runt i somras!

  Ha det gott i Carthagon/Kram

 3. Det blir jättebra det där Anette:). Vintertäcket blev proffsgjort. Duktiga dej:) Ni kommer nog inte att frysa nu. Lycka till med vintercampandet:) Kram från 2 andra vintercampare :))

 4. Fint vintertäcke du gjort. Jag har också sytt till våra fönster, men har dem på insidan. Komplementet med draperi var fiffigt! Ett bra sätta att spara gasol. Kul att träffa bloggvänner!! Lycka till med vintercampandet. Det gör vi också, men vår nedräkning till varmare nejder har börjat.

  1. Tack. Det skadar ju inte att försöka hålla kylan så långt borta man kan.
   Hihi – ni vintercampar ju inte; ni sommarcampar ju året om 😉
   Ha det härligt, när ni far!

 5. Fint täcke du gjort. Till förra bilen sydde jag ett att ha inne som du också har gjort. Det var flera graders skillnad när det sattes upp, skönt att slippa kallraset som blir vid ratten osv.
  Lycka till med vintercampingen, vi kommer nog bara rulla iväg på småturer.
  Kram Yvonné

 6. Hätte camping är trevligt… och så fin natur vid sjön. Vi brukar beställa mat från en lokal restaurang/ pizzeria/ thaimat/ kebab… jag tror de har allt… inom en halvtimme stannar de utanför husbilen för leverans. Kostar inget extra heller 🙂
  Så duktig du är… jättefint täcke!

  1. Tusen tack för tipset. Har man kommit hem och är lite seg, orkar man ju inte upp på stan igen, så hemkörning är ju perfekt!
   Tack för berömmet 🙂

Kommentarer är stängda.