Höstavställning?

Så här på höstkanten är det ju många som ställer av  sina husbilar. Om man inte har förmånen att åka söderöver och övervintra på varmare breddgrader, förstås. Viktigt att tänka på, när bilen ställs undan, är att städa ur ordentligt.

När vi ställer av bilen brukar vi vara extra noga med vattensystemet. Jag brukar torka ur vattentanken och se till att det inte finns vatten kvar. I fjol använde jag en speciell svamp som hade en fantastisk sugförmåga och inte ”tappade” vattnet på väg till butten där svampen kramades ur. Ren och fint blev det. Så även i spillvattentanken. Den var lite mindre rolig att gnugga runt i …..  I alla kranar och vattenslangar har vi sedan blåst, så man blir blå, så allt vatten i krokar och svängar droppar ut.

Alla fack i dubbelgolvet töms och lådor och skåp är rengörs och inga smulor får finnas nånstans. Golvet dammsugs och torkas. Garaget töms. När allt det är gjort får man sätta sej i soffa och drömma om nya äventyr nästa säsong.  Burkar du ställa av husbilen under vintern? 4


13 reaktioner på ”Höstavställning?

 1. Ett kärt besvär kanske att städa ur husbilen och se fram emot nya äventyr, nu äger vi igen egen bil så vi har ingen att städa ur, vi har hyrt under några år för att känna på om husbils livet varit något för oss, och absolut, ett härligt liv så nu tittar vi efter något eget att rulla iväg i. Kram Åse

  1. Oj vad roligt! Hoppas ni kommer att hitta en husbil. Garanterat kommer ni att få många härliga upplevelser 🙂
   Kram

 2. Jominsann! Vi drar ut imorgon! Dessutom ställer vi av husbilen så fort vi parkerar den hemma. Men rätt vad det är får vi nog blåsa ur tankarna också. Ha det gott!

  1. Så skönt att få några flera lediga höstdagar! Det är ju bra nu när man kan ställa av dag för dag istället för hela månader som det var förr.
   Detsamma till er!

 3. Till helgen skall den in på ”Vinterförvaringen” sen får vi längta till Våren! 🙂
  Men det rullar på snabbt så vi är där igen snart!

  Ha det gott/Kram

 4. Före 2006 ställde vi också in bilen på vintern. Vi bestämde oss redan 2005, vi vill ha en bil som vi tryggt, kan rulla med året runt. Jag stängde in mig i tio timmar i ett rum, efter Husbilsmässan på Elmia och med 10 kg broschyrer av alla märken. Jag analyserade utrusning, fanns det värmeväxlare, fanns det vattenburen golvvärme, motorvärmare, totalutrustning, planlösning, lastutrymme och pris. När jag var klar fanns bara ett märke kvar och en modell kvar.

  Vi åkte till Kabe i Tenhult och ville byta bort vår importerade husbil. Jag visste exakt vad vi ville ha. Vi bara gick in i hallen och sa, att vi ville ha ett mellanpris, på vår bil och en Kabe Travelmaster WL 2006. Mellanpriset var alldeles för högt, för att kunna acceptera. Det blev en resa norröver, dit vi tidigare köpt våra två importerade vagnar. Vi var beredda att lägga en summa i mellanpris och när budet vi fick, var fem tusen mindre än vi satt upp, var affären klar på mindre än fem minuter.

  Vi fick en riktig vinterbil, som vi är trygga med, i alla väder och som rullar året runt. Skulle jag gå hemma en hel vinter och längta ut, skulle jag bli sjuk. Första resan när bilen var ny, gick till Lillehammer i Norge. Boblien syntes knappast mellan snövallarna, men vi hade det skönt. Kram Anette, du vet ju redan, att vi älskar Kabe och vintercamping.

  1. I bland så bara vet man när nåt är rätt och då behöver man ju inte fundera så länge 😉
   Vad skönt det är när man hittar nåt man tycker om!
   Kramar

 5. Inför den förra vintern gjorde vi ungefär samma procedur i och med husbilen. I år är det helt annorlunda, jag ska göra husbilen kliniskt ren men inte borra ner i alla detaljer. Just nu håller vi på med att tömma husbilen på allt löst. Oj, vad mycket onödigt man släpar med sig. Om en dryg vecka lämnar vi ifrån oss husbilen som ska säljas. Till våren kliver vi in i en helt ny oanvänd husbil. Den känslan är faktiskt inte så dum.

 6. Vi ställde av den när vi kom hem och ett par dagar senare blir vi inbjudna till vänner och då vill vi ha Annexet med oss. Vi kommer att ställa på den snart igen hihi
  Kram

Kommentarer är stängda.