Ahrweiler, Walsrode och hem

I tisdags morse lämnade vi Luxemburg och for upp till Ahrweiler. Det är en otroligt mysig liten, muromgärdad, gammal stad. Vi hade tänkt att stå på den kombinerade ställplatsen/campingen Am Arthor men där var det fullt. Så vi kikade på ställplatsen vid badet och där var det gott om platser när vi kom( N 50°32’17’’, E 07°06’05’’) Där ryms ca 25 bilar och i år kostade det 7 € Tillgång till el, dusch och toalett samt gångavstånd till stan med alla mysiga butiker och restauranger. Vädret var fortsatt helt perfekt! Ahr1 AHr2 Ahr3 ahr4Besöket i Ahrweiler avslutades med restaurangbesök på La Perla som serverade oss en mycket god Schnitzel och goda grillade Lammkotletter

När vi på onsdagsmorgon lämnade Ahrweiler for vi till Walsrode för den sista övernattningen i Tyskland. Härifrån hade vi ca 200 km upp till Kiel och färjan hem. Stena Line Kiel-Göteborg tycker vi är ett bra alternativ. Dessutom kan man äta en sån god buffé´till middag sist
SkaldjurVi började med olika sorters skaldjur. Kräftor, räkor, krabb-klor. Sedan fanns olika sorters laxar,sill-sorter, musslor, röror, sallader. Rökt hjortfilé, parmaskinka, rostbiff. Varm mat – olika gratänger och potatisar. Kött och fisk och olika sorters såser. (jag har säkert glömt att räkna upp nåt….) Efter det blev det lite olika dessertostar med kex och vindruvor.
dessertTill sist avrundade vi vår tvåtimmars-sittning med tre olika sorters tårtor/kakor med mjukglass. Gissa om jag hade lite svårt att få i mej frukost i morse?! Phu så mätt jag var!
Nu är det bara slutklämmen kvar på våra fem veckor resa. I morse kl 09.15 körde vi av färjan i Göteborg och just nu rullar vi hemåt. Fulla av intryck. ”Full-tankade” med sol och ny energi. Tack för att du har orkat hängt med! Kram


9 reaktioner på ”Ahrweiler, Walsrode och hem

 1. Så mycket läcker mat ni fick och så många fina skaldjur som är vår svaghet…….välkommen hem till ett varmt Sverige! 🙂

 2. Vi måste nästan har kör om varandra, när ni körde till Kiel och vi till Flensburg igår. Orkade ni fortsätta hem efter detta stora matintag? Välkomna hem igen & Kram från oss hemma i Aneby

  1. Det var nog bra nära!
   Som tur var så sov vi ju på båten och till frukost blev inte alls så mycket. Prinskorvar och pannkakor etc hoppade jag över ….
   Tack detsamma!
   Kramar

 3. Vilket mysigt ställe! Det är perfekt när man hittar campingar som har gångavstånd in till stan 🙂

  Färja är också ett bra sätt att förflytta sig 🙂

 4. Jag blir så sugen på att skaffa husbil när jag läser din blogg! Det verkar så härligt att bara ge sig iväg och ta huset med sig! Husvagn har jag aldrig förstått mig på, men husbil, där resandet, inte destinationen är huvudsaken. Frihet! Att dra iväg en helg, bara. Hälsa på vänner några dagar utan att behöva invadera deras hem. Man ska ha husbil (för att travestera den gamla slagdängan!) helt enkelt;)

 5. Oj vilken överfart med massor med god mat, kanske att man ska testa den färjan i höst, bara för att få äta skaldjur hihihi
  Kram

Kommentarer är stängda.