29 juni 2013

Morgonen startar med klarblå himmel och nästan ingen vind. Vi tar därför cyklarna och utforskar Marsellian-Plage lite. Här finns restauranger och butiker så det räcker och blir över. Bild 280Lite längre bort ser vi att det är en liten marknad på gång. Här finns det mycket ätbart att välja på Bild 292 Bild 283På ett ställe blir vi ”infångade” av en fransos som sålde ostar. Han skar upp det ena smakprovet efter det andra. Han talade på sin smattrande franska och jag försökte med engelska – det gick inget vidare så jag övergick till svenska. Det gick lika dåligt. Efter ett antal ostbitar vi provat, sa jag att vi köper en liten bit. Då kom Göran med kameran. Fransosen sprang in bakom sin disk, hämtade baskern och sedan startade ett rejält pusskalas. Och osten, med paprika och chili i, glömdes nästan bort.Bild 286Lunchen bestod idag av en Meny. Till förrätt blev det en sallad i vinägrett och huvudmålet; 1 kilo Moules Frite. Ja du läste rätt, 1 kilo. Per person. Serverad i en gryta med vitlökssås på. Som tilltugg fick vi en stor portion pommes. 
Bild 305Här står kocken med våra grytor som ska serveras. Pommes i en skål till vänsterBild 306

Bild 310Efter allt detta skulle man kunna tro att det blev fasta resten av dagen. Men nej. Till eftermiddagskaffet klämde vi en Tarte med jordgubbar

Bild 296Som du ser så kommer dagar. Och dagar går. Och vi inser att livet alltid har ett slut. Under eftermiddagen fick min mor avsluta sina dagar här på jorden. Hon har haft ett långt och rikt liv och efter en tids sjukdom fick hon idag somna in. Tack lilla mamma för vad du har gett mej. Sov gott.

10 reaktioner till “29 juni 2013

 1. Vad tungt det måste kännas att mista det bästa man har, när man är så långt borta. Vi levde själva med det traumat vid ett par tillfällen, skall vi åka eller ska vi stanna hemma? Det är svåra val att ta.
  En stor kram från oss.

  1. Även om det inte var oväntat så känns det tungt ändå. Men valet om att stanna eller racerköra var enkelt – det var slut inom en timme så vi kunde ändå inte göra nåt. Tack för kramen

 2. Mats är galen i dessa musslor och kan också äta en hel stor gryta. I Belgien är de duktiga på dem. Marianne äter något annat hellre, då dessa serveras. Men det luktar jättegott. Det är otroligt kul att gå omkring på de här matmarknaderna och få provsmaka de olika sakerna de har till försäljning. Förstår att det breven kul tillställning med fransosen med osten. Det kan ni skratta åt när det blir kallt och grått. Ha en fortsatt skön tur. Kram 3 M

  1. Matmarknader är mysigt och musslor bara älskar jag (och Göran) ”Ost-Fransosen” gjorde ett oförglömligt intryck och de censurerade bilderna kan vi verkligen skratta åt 😀
   Kram

 3. Det såg ut som en härlig dag, men jag beklagar verkligen sorgen. Även om man vet att det ska komma så är det inte lätt när det verkligen händer…
  Kram!

 4. Nej vad tråkigt m din mamma. Dessutom vara så långt bort o inte hinna hem. Sköt om dej. Kram fr mej

 5. Hej, men åh får tårar i ögonen – vad tråkigt med din mamma. Okay det känns ju bra som du säger att hon fått ha ett långt och rikt liv – det är det bästa, och att få somna från sjukdom och ev smärta är då ”mer okay” om man kan säga så. Tusen kramar till er!!!

 6. har nu läst ifatt nästan två veckor hos dig, och jag vet att ni haft en riktigt bra resa i värmen. Beklagar din förlust av mamma men jag vet ju också att hon varit sjuk en längre tid. Skönt att känna att det ändå är okej att ´hon fick somna in även om ni var långt borta just vid tillfället. Varm kram till dig, till er båda!

Kommentarer är stängda.