26 juni 2013

Igår kväll började det blåsa här på camping Illa Mateua i L´Escala, Montgó. Det stormade hela natten men det var skapligt ljumma vindar och temperaturen sjönk inte under +20. Morgonen tillbringade Göran på cykel – han for in till själva stan ock kikade runt lite. Själv tänkte jag mej en förmiddag på stranden. Men ack nej! Efter en halvtimme där kände jag mej helt sandblästrad, för vinden hade inte mojnat! Gick upp till poolen istället och där var det helt vindstilla. Styrde därför kosan till husbilen och skuggan. Sedan blev den en liten strandrestaurang där vi åt musslor/bläckfisk till förrätt och sedan fideua till varmrätt.
Bild 187Resterande dag tillbringade vi i skuggan. Jag städade av lite i bilen. Tog en liten promenad och köpte en karta över Costa Brava. Det behövdes eftersom vi tidigare endast har haft Motormännens karta över Europa att förlita oss till över Spanien (över Tyskland och Spanien har vi detaljerade kartor) Bild 208Kvällen har tillbringats, lyssnades på flamenco och fado musik. Det har varit underhållning i restaurangen som ligger ett stenkast från vår plats här på campingen. Lite turistiskt tillrättalagt men ändå trevligt att se, för en turist som jag. Bild 204 Bild 201 Bild 198 Bild 193 Bild 194 Bild 196Bild 218I morgon är en annan dag och då styr vi kosan mot nya äventyr!

6 reaktioner till “26 juni 2013

 1. GPS i all ära, men utan bra och detaljerade kartor kan vi inte tänka oss att vara ute och åka. Att läsa detaljerade kartor är som att läsa vilken turistbroschyrer som helst, man hittar så många intressanta ställen som man vill undersöka närmare. Dessutom måste man ju hålla lite koll på GPS-en som ibland lockar in en på villovägar, eller hur? Kram, 3M

  1. Att följa ”Astrid” kan bli onödigt spännande i vissa lägen 😉 Att sen kunna visa på en karta vart man varit är ju trevligt. Kram

 2. Karta är ett nödvändigt komplement!

  Ser ut att vara fint vid havet! Får nog åka dit någon gång!

  Kram

 3. Tur att man får välja vad man vill äta….jag som är allergisk mot skaldjur. 😉 Annars så såg det gott ut. Nog är det roligt att känna att man är turist väl? Och få se lite dansare. Dom var säkert duktiga. Ha det fortsatt bra. Kram

  1. Ja det är tur att det finns alternativ, själv älskar jag skaldjur i alla former. Dansarna var suveräna och rev ner många, långa applåder. Kram

Kommentarer är stängda.