9-10 juni 2013 Genom Tyskland till Frankrike

gbrgI lördags lämnade vi Göteborg i strålande sol. Det var fantastiskt vackert att se Göteborg från sjösidan. Överfarten till Kiel var lugn och stillsam.

parkingPå färjan fanns det en riva-av-biljett så vi visste vart vi ställt bilen

Vi kollade på prinsessbröllopsrepris och åt en god middag.När vi vaknade i Kiel 9/6 hängde regnet i luften. Det var perfekt ”åkväder” och söndag – dvs inga långtradare. Därför rullade det på i fin fart. En radiokanal jag gillar att lyssna på i Tyskland är RadioAntenne. Så även denna gång
antenne

Vi passerade mängder av korta vägarbeten. Vi körde ner förbi Fulda till Obertulda. Där hade vi sett ut en ställplats. Men när vi kom dit var det helt knökat med folk. Nån slags festlighet på och kring platsen. Vi lyckades ta oss därifrån utan att repa varesej våran eller någon annans bil – men det var riktigt trångt.

stellplats tyskland
Vi fortsatte därför till en ställplats strax söder om Wursburg. Men när vi kom dit var ställlplatsen stängd. Den låg till hälften under vatten! Suck. Men vi fick tips om att stå på en parkering i närheten och det gjorde vi. Alldeles ensamma och det var tyst och lugnt.

10 juni
Morgonen blev dock väldigt tidig. Halv 6 startade vi i morse. Vi hade siktet inställt på en ACSI-camping strax söder om Lyon och här är vi nu. På camping Le Colombiere. Den ligger naturskönt strax söder om Vienne (som ligger s om Lyon) i en liten by som heter St-Maurice-l´Exil. Här sitter vi nu med ett wifi som är jättesegt! Så därför får du inte se några bilder idag. Men vi njuter av fantastisk fågelsång, kycklingsallad och ett glas rosé.
I morgon är en annan dag och vad den för med sej får vi se!


22 reaktioner på ”9-10 juni 2013 Genom Tyskland till Frankrike

 1. Vad roligt att det gått bra för er. Ta det lugnt så ses vi. Vi jobbar till och med onsdag kväll. Vi har alltid kört ned till solkusten på två dygn. Vi får se hur det blir i år. Vi stressar oss inte. Ha det gott & Kram!

  1. Tack och ta det lugnt ni med, när ni styr kosan söderut. Förstår att ni längtar iväg nu, när det är nära. Kram 🙂

 2. Lyckostar som är på väg:) .hoppas ni slipper några översvämningar iaf..usch. Synd om dom som bor där. Ha det bra på er resa:) Kram

  1. Vi ser en del av det regnmängder som fallit. Många åkrar är väldigt blöta och i floder och vattendrag märks att det är mycket högre vattenstånd än normalt. Det ser ”mjukt” ut, utanför asfaltvägen och jag gissar att man inte ska köra av hur som helst…
   Tack och Kram

 3. Medans jag jobbat i helgen och inte hängt med på bloggen är ni redan i ett annat land hihihi Såå härligt det låter att ni är ute på vägarna och kör. Visst är det skönt att köra iväg på söndagarna då långtradarna håller sig borta!
  Njut och mys.
  Kram

 4. Det var otur för er att hamna mitt i det enorma skyfallet som drabbat stora delar av Europa. Men det var väl tur att ni inte skulle fara på den östra sidan för där är det ju än värre. Hoppas ni får en härlig tur trots en blöt början. Vi kommer att följa med på hela resan. Ska bli spännande. Njut och ta det lugnt. Kram 3 M

Kommentarer är stängda.