Hårt bröd

Var ute på tjänsteresa och stannade i Hulån. Det är en liten by som ligger strax utanför Vansbro. I Hulån finns Pyramidbageriet som startade 1991 Idag ägs det av den ena grundaren Emad Bayoumy. Han kommer från en bagarsläkt i Egypten och är också utbildad murare. Varje år gräddas över 600 ton knäckebröd här. Recepten är hämtade från Dalarnas och Egyptens gamla bondekulturer och är bakat på svenska råvaror. De gräddar fortfarande ­brödet i den vedeldade ­ugnen som murades 1992. Nu är detta knäckebröd varesej utan kolhydrater eller gluten, men resten av min familj kan ju få nåt gott, de med. Själv mumsar jag nog i mej nån av rörorna, som passar till de olika bröden. Recepten till rörorna hittar du här Smaklig spis 🙂
pyramidbröd


12 reaktioner på ”Hårt bröd

  1. Det var ytterligare ett bra tips. Du ser det finns kanske anledning för oss att ta oss norr ut vid något tillfälle också vi är knäckebrödsfantater, så det skulle sitta fint. Rörorna verkade också väldigt goda. Ha det så gott. Vi har hittat våren nu, så vi pustar lite norrut! Kramar 3 M

  2. Såg honom och hans bageri på TV och vi har redan bestämt att ta oss dit vid tillfälle…
    Ha det gott!

Kommentarer är stängda.