Mera Stöten

Eftersom det idag finns lite tid över, blev det en alldeles hemlagad Tiramisu som dessert. Måste ju få lyxa till det ibland. Den blev försvinnande god.

Vill du prova själv kommer receptet här:

Satsen är ganska stor och räcker till 6-8 personer (beroende på hur glupsk man är)

7 dl starkt kallt kaffe
3 msk konjak eller kahlua
2 ägg
3 msk strösocker
250 gr mascarponeost
2,5 dl hårt vispad grädde
savoiardikex (italienska sockerkakskex)
2 tsk kakao

Häll kaffe och likör i en bunke. Vispa ägg-gulor och socker med elvisp i 3 minuter eller tills det blir en tjock blek smet. Tillsätt mascarpone och vispa bara så det blandas. Vänd ner den vispade grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Doppa kexen hastigt i kaffebandningen, låt rinna av lite och lägg kexen i en serveringsform. Bred ut hälften av smeten. Lägg på ett lager doppade kex till och bred sedan på resterande smet. Avsluta med att pudra över kakao. Ställ svalt i ett par timmar innan serveringen.


4 reaktioner på ”Mera Stöten

Kommentarer är stängda.