Jordnötskräm räddar liv

I Zambia finns ungefär en miljon föräldralösa barn. Fattigdomen är ett stort problem och mer än halva befolkningen lever på mindre än en dollar per dag. Barnen är utsatta på många sätt och många är allvarligt undernärda. Hälften av alla barn är mer eller mindre undernärda.

Unicef finns på plats i Zambia och arbetar med att förebygga undernäring och hjälpa barn att få den behandling som är livsnödvändig. De arbetar både med akuta insatser och för att förbättra situationen på lång sikt. På distriktsnivå utvecklar Unicef system för så tidigt som möjligt kunna fånga upp barn som riskerar att bli undernärda. Undernäring hindrar barnen att utvecklas normalt. Situationen i Zambia är svår med brist på hälsopersonal, näringsinformation och det samtidiga underskottet på näringsriktig mat. Dessutom finns hela tiden ett ständigt hot om torka och översvämningar.

Unicef utbildar hälsopersonal och förser dem med nödvändig utrustning så att de kan förhindra och behandla akut undernäring. Dessutom ger de stöd till sjukhus och vårdcentraler med läkemedel, näringstillskott och annan utrustning. En effektiv och billig behandling som snabbt hjälper barnen att gå upp i vikt är näringsrik jordnötskräm. Den innehåller vitaminer och mineraler och tre påsar om dagen kan vara allt som behövs för att rädda livet på ett barn.

Undernäring är ett stort problem på flera ställen runt om i världen.
För 178 kr kan du skänka 60 påsar jordnötskräm och hjälpa till att rädda ett liv!

Här kan du läsa om hur jordnötskrämen hjälpte Mare i Etiopen.

Du missar väl förresten inte Tillsammans för världens barn ikväll kl 20.00 på SVT 1?

Share this:


6 reaktioner på ”Jordnötskräm räddar liv

 1. Det är förståeligt att barn skall ha rätt till ett drägligt liv, men jag blir ändå lite trött på det tjat som varit under dessa veckor om den här stora insamlingen ”världens barn”. Överallt i radion, TV och annan reklam. Man kan inte annat än undra om det verkligen går allt till barnen. Verkar vara för många ”organisationer” som också skall göra sig pengar på människors goda vilja. Vi behöver bara titta på organisationer som Röda Korset, Rädda Barnen, olika lotterier mm. som har chefer som tjänar storkovan och administrationen kostar runt 40%. Det är inte rimligt. Skulle vara kul att se en slutredovisning på alla insamlingar. Håller dock med om att barnen behöver hjälp, även här i Sverige. Det får vi inte glömma. Kram 3 M

  1. Visst undrar man ibland om pengarna verkligen kommer fram. Vi månadsspar till PLAN. Har haft ett fadderbarn på Sri Lanka i en massa år och det som är bra med PLAN är att pengarna inte går till barnet utan till projekt i hans by och närområdet. I våras var en fadder-resa till Sri Lanka men vi hade tyvärr inte möjlighet att följa med. Annars hade vi kunna se hur/om det fungerar. Kram 🙂

 2. För mig är det självklart att ge en gåva till ”Världens barn”… men sådana här galor har jag inte så stort intresse av…
  Man blir besviken på de insamlande organisationerna när det uppdagas oegentligheter och att hjälpen inte kommer dit den ska, eller att administration och chefslöner tar en jättebit av de insamlade medlen. Men ändå… jag vill också bidra med det lilla jag kan och stöder bl.a. Unicef och Läkare utan gränser, som gör ett fantastiskt arbete runt om i världen…
  Trevlig helg!

  1. Galor är inte heller jag speciellt intresserad av – visserligen kan det vara bra underhållning om man sitter och pratar eller ”slö-tittar” Men jag har aldrig någonsin skänkt nåt, i det sammanhanget 🙂

 3. Det jag undrar över är varför skaffar man så mycket ungar till världen för om de lever
  så fattigt som det verkar,då är det väl bättre att knyta åt snaran och inte skaffa så mycket
  ungar som iaf bara får lida när de kommer till deras misär.
  De verkar då kunna ha sex iaf,det är då en sak som är sant som det är sagt.

Kommentarer är stängda.