Vinteruppställning

Husbilen har fått sej en vinterstädning, eftersom vi inte kommer ut någon mer helg, nu i höst. Vattentanken är helt ur-torkad. Använde en speciell svamp som hade en fantastisk sugförmåga och inte ”tappade” vattnet på väg till butten där svampen kramades ur. Rent och fint blev det. Så även i spillvattentanken. Den var i och för sig lite mindre rolig att gnugga runt i ….. Men nu är även den som ny. I alla kranar och vattenslangar har jag sedan blåst, så jag blev blå, så allt vatten i krokar och svängar droppat ut.

Alla fack i dubbelgolvet är tömda och lådor och skåp är tömda och rengjorda. Golvet dammsuget och torkat. Garaget tömt. Så igår for vi iväg för att ställa in bilen under tak. Vi har det så bra att bilen vinterförvaras hos Biodlare och eftersom dom slungar honung, är det garanterar råttfritt på logen. Så nu har vi låst in bilen och kan bara vänta, längta och drömma om nästa sommar. Och läsa kartan – jag har ju den lite udda förkärleken för kartläsning. Att sitta och titta och följa en väg – kan vi åka där? Eller ska vi ta den där avstickaren? Hur kringeli-krokig är den där lilla vägen? Kan man verkligen köra husbil där? Kan det finans utskjutande klippöverhäng eller slutar vägen i en kohage? Ja, mycket kan man syssla med när vintern gör sitt inträde. Vad gör du för att få vintern att gå fortare?


8 reaktioner på ”Vinteruppställning

 1. Städa ur o packa undan allt för vintern är jättetråkigt. Men då får man planera o drömma istället som du sa:) hoppas vintern går fort. Sköt om dej. Kram

 2. Vad duktiga ni varit, och verkar som att ni har bra vinterförvaring! Vi har inte riktigt gett upp ännu, även om säsongen börjar lida mot sitt slut. Vintern… Ja det blir resor utan husbil och reseplanering för nästa säsong.

  1. Nä, man vill egentligen inte ge upp, men när det snöar i närområdet är det bara att bita i det sura äpplet. Och vår stuga i Stöten behöver nog lite tillsyn också. Vår vinterförvaring är kanonbra, känns trygg och ligger nära hemifrån.

 3. Lite sorgligt med vinterförvaring… Men snart är det vår igen!

  Jag har inga problem att få vintern att gå här i södra Spanien 🙂

  1. Visst är det lite sorglig, men just nu sitter jag och läser ett väldigt bra reportage om vägar ner till Malaga och att följa den vägen på kartan känns ganska OK. Jag drömmer och fantiserar 😉
   Förstår att du inte har några vinterproblem 🙂

 4. Nu har vi börjat släppa ut färskvatten i tankar och värmesystem när vi kommer hem på söndagskvällarna. Vi har haft bara lite frost ännu, men man vet aldrig. Vinterdäcken måste på nu den närmaste tiden. Vi kommer att rulla varje helg som vi hinner, dock inte under december månad. Då tar arbetet helt överhanden. Ha det gott i höstmörkret.

  1. Här åkte vinterdäcken på, på företagsbilen, idag. Vi har ju haft snö här i krokarna 😉 Ha det gott ni med

Kommentarer är stängda.