CaravanClub tar ett stort steg framåt

Nu tar Caravan Club ett steg mot framtidens verksamhet. Den 1 september lämnade föreningens riksordförande Lars Rasmussen sin post för att istället bli verksamhetschef för Caravan Club. Det kan vi läsa i ett pressmeddelande från CisionWire.
Det innebär att vice riksordförande Sven Hansson tar över de uppdrag som Lars tidigare hanterat. Den här organisationen gäller fram till Rikstinget i Dalarna i maj nästa år.

lasosven 0679Sven Hansson och Lars Rasmussen

Sven Hansson är övertygad om att föreningen vinner mycket på den här lösningen:
– Vi får en verksamhetschef som är väl insatt i alla aktuella frågor samtidigt som vi i styrelsen vet att Lars verkligen är införstådd med hur vi ser på hans nya roll.

Över 50 år
I dag har Caravan Club 30 000 medlemsfamiljer. Det är mer än 50 år sedan organisationen bildades, vid Tandådalens högfjällshotell. Då handlade det om en liten förening där alla kände varandra.
– Caravan Club har vuxit steg för steg och genom vårt sätt att arbeta lyckas vi behålla mycket av den anda som kännetecknar en liten förening, tycker Sven. Verksamheten är baserad på ideellt arbete och det bidrar till att vi upplevs som en familjeorganisation med många engagerade medlemmar.
Caravan Clubs fantastiska utveckling bygger helt och hållet på medlemsfamiljernas vilja att skapa bästa möjliga förutsättningar för en gemensam fritid.
– Det var så det började när medlemmarna byggde upp Tandådalens camping, förklarar Lars. Och så fortsätter det…

Störst i Sverige
I dag är Caravan Club Sveriges största enskilda campingägare. Föreningen driver sammanlagt 38 campingplatser över hela landet.
Caravan Club of Sweden har haft en väldigt stabil utveckling där nya campingplatser och fler anställda alltid diskuterats väldigt noga innan organisationen genomfört förändringar.
– Det här har säkert medverkat till att Caravan Club fortsatt att arbeta utifrån ungefär samma organisation under så många år, konstaterar Lars och Sven. Men nu har vi passerat en ekonomisk nivå som förutsätter mer kontroll och bättre styrning på verksamheten.
– Såväl revisorer som banker anser att det är viktigt att Caravan Club får en organisation som stämmer mer överens med verkligheten, säger Sven. Och i maj beslutade Caravan Clubs styrelse att be dåvarande riksordföranden Lars Rasmussen att ta tjänsten som verksamhetschef vid kansliet i Örebro.
– Enligt våra stadgar får man inte både vara anställd och förtroendevald i föreningen, så därför lämnar Lars ordförandeposten några månader i förtid, förklarar Sven.

Symboliskt steg
När den nya organisationen sätts i sjön den 1 september markerar det den förändring som är på gång inom Caravan Club.
– De allra närmaste åren kan det hända mycket, tror Lars. Det finns redan beslut om att arbetsgrupper ska presentera idéer för framtiden vid de närmaste tingen.
– Jag är övertygad om att Caravan Club fortsätter sin positiva utveckling, säger Lars. Det är många diskussioner kvar, men föreningen har alla förutsättningar att behålla sin starka position inom svenskt campingliv.

 

En reaktion på ”CaravanClub tar ett stort steg framåt

  1. Vi har inte så stora referensramar när det gäller Caravan Club kanske. Det beror nog mest på att vi mycket sällan står på campingplatser. Vi föredrar ställplatser som är bättre anpassade för oss husbilsåkare i de flesta fall. Vi vill helt enkelt inte in på campingar av flera skäl. För det första har vi allt det vi behöver i husbilen och gillar inte att utnyttja offentliga toaletter och duschar. Dessutom så får man betala så mycket extra för en massa lulllull som vi inte behöver. Vi gör allt i husbilen och förstår inte folk i husbilar som går iväg och diskar i lokaler för det, verkar bara bökigt. Men vi är olika alla. En del vill inte använda det som finns tillgängligt i husbilen. Men det är bra att det finns olika tycke och smak. Var och en gör på sitt vis. Kramar 3 M

Kommentarer är stängda.