Illdåd

Jag har fått förmånen att förhandsläsa ett exemplar av boken Illdåd, skriven av Thomas Eriksson. Anledningen är att jag hade tur i utlottningen av den via Fru Booked, som jag är vän med på Facebook.

Bara det att läsa en bok kändes annorlunda, jag som lyssnat på ljudböcker under flera år. Men när jag fick boken i min hand kändes den både skrämmande och aktuell. Bokens huvudperson Sara, blir utsatt för en gruppvåldtäkt under lucianatten. Som läsare får jag följa hennes kamp mot rättsväsendet. Kampen, skammen och förnedringen hon måste genomlida. En bit in i rättegången får hon hjälp av Alex King. Alex är beteendevetare (precis som författaren själv) och kommer att hjälpa, peppa och stötta Sara genom rättegången. Men klarar han verkligen av det? Kan hans förflutna sätta käppar i hjulet? Hur ska Sara klara pressen, ångesten och den hjälplöshet hon känner?  Historien som rullas upp ger svar på frågorna.

Boken är lättläst och språkmelodin modern och enkel. Den var svår att lägga ifrån sej – jag vill ju veta hur det skulle gå. Kanske kan den uppfattas lite rörig i slutet, då mycket händer på kort tid. Men boken är läsvärd, även om den ibland är på gränsen till smärtsam. Historien i sej är ju grym. Men håll utkik – boken är på väg till din bokhandlare.

6 reaktioner till “Illdåd

  1. Vad roligt för dej:-)Men en jobbig bok att läsa förståss…med tanke på händelsen. Jag håller mig numera också helst till ljudböcker:). Sköt om dej. Kram

  2. Åh! Jag fick den också! Ska börja läsa nu, så jag väntar med att läsa din recension, så jag får bilda mig en helt egen uppfattning. Sen ska jag kolla om vi tyckte lika!

  3. Och jag håller mig nog till böcker i fortsättningen med, lyssnade ju på ljudboken jag fick av dig men får nog låna boken på bibblan med då jag tappade tråden hela tiden. Ljudböcker är inte min melodi, däremot pappersformen. Tack för lästips!
    kram
    ps…det är din tur 😛

    1. Det är två väldigt olika sätt att”konsumera” böcker på. Att hålla i en bok efter så lång tid, var en upplevelse bara det. Tack 🙂

Kommentarer är stängda.