LCHF-Gräddtårta med hallon

Eftersom vi har födelsedagskalas imorgon passade jag på att prova på att göra en tårta. Den är helt glutenfri och passar därför till allergiker och naturligtvis även för den som vill utesluta kolhydrater ur kosten. 

Recept för två tårtbottnar

4 ägg
2 msk grädde eller fet yoghurt
200 gr mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
en knivsudd Stevia

Vispa ihop ägg och grädde/yoghurt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop allt. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 15 minuter, tills bröden fått fin färg. Låt bottnarna svalna. Jag mosade lite blåbär och hallon och bredde på första bottten. Sedan på med vispad grädde, som jag smaksatt men en liten gnutta vaniljsocker. Ovanpå det den andra botten som jag garnerade med grädde och färska hallon. Och vet ni vad? Jag fick godkänt av både make och tonårsdöttrar 🙂

3 reaktioner till “LCHF-Gräddtårta med hallon

Kommentarer är stängda.