Lördag 30 juni 2012

Idag är det bara ”transportsträcka”. Vi far upp mot Lyon, Bourg en-Bresse, Besancon, Vesoul, Belfort och sedan rakt upp mot Colmar. Vägen går genom lite mindre byar och lite större byar och städer. Hastighetsbesgränsningarna varierar mellan 30 och 110. En väg som på kartan kan se ganska skruttig ut,kan vara jättefin och en en annan man tror ska vara lite större, kan vara i sämre skick. När vi startade i morse programmerade jag vår GPS på 2 olika alternativ för att jämföra. Vid starten i Baix upp till Colmar skulle det ta 5 timmar om vi åkte betalväg. Att välja bort det gjorde att resan tog precis 8 timmar istället. Längden på 54 mil var i princip densamma.

Sedan får man själv avgöra om man värdesätter tiden så pass mycket att man betalar för sej, eller om man väljer att ta det i ett lugnare tempo och upplever nånting efter vägen istället. Nedan kommer några av våra upplevelser eftersom vi valde alla gratisvägar 🙂

Strax innan vi kom till Colmar, i den lilla orten Ste Croix-en-Plaine, hittade vi camping  ClairVacances Loisirs **** (ACSI 1395)

Det blev ett dopp så fort vi ställt husbilen på plats, värmen var tryckande. Kvavt och +32 och i princip vindstilla. Phu

Senare på kvällen blåste det helt plötsligt upp. Halv storm, så där på en gång och sedan dånade åskan så det skakade i husbilen och regnet vräkte ner så vi knappt kunde tala med varandra. Ovädret kom i några ”omgångar” men vi kunde till slut somna och har sovit gott.


8 reaktioner på ”Lördag 30 juni 2012

 1. Enligt yr.no skulle regnet komma till oss på förmiddagen, och så blev det. Ett par åskknallar blev det också. Vi har ju haft det så makalöst skönt innan, så det går ingen nöd på oss. Vi önskar er en trevlig resa på de mindre vägarna. Själva tvekar vi inte en sekund på att välja de stora vägarna.

  1. En skur kan ju ibland bara ”rensa upp” lite. Tack men nu blir det autobahnkörning, resterande del 🙂

 2. Jag gillar också att åka på icke-betalvägar. Men ibland är tidsskillnaden för stor, så då får man plocka fram plånboken…

  1. Ja ibland är det värt att skaka fram lite slantar 🙂 Som vid gränsen mellan Spanien – Frankrike. Där väljer vi numera alltid motorvägen. Att trängas i Le Perthus är inte så kul 😉

 3. Vi körde också på ICKE betalvägar. Ibland var vägarna så smala att vi höll andan att få möte. Men mycket annat får man se. Ni ser ut att haft det härligt och ff har det härligt:) Ibland måste man göra transportsträckorna också…och mata på lite mil:) Usch för åska. När jag och sonen var till Prag förra sommaren avslutades vår sista kväll med världens åskväder…shit vad rädd jag var. Tur jag slapp vara i husbilen….Ha det gott. Kram

  1. Oj SÅ smala vägar har vi ”klarat” oss ifrån. När det åskar känner jag mej säkrare i bilen än hemma. Kram

 4. det var ju ett bra val att ta gratisvägarna istället, brukar ju vara så att de är betydligt mysigare och upplevelserikare att färdas på.
  kör nu försiktigt hela vägen hem!
  kram

Kommentarer är stängda.