Fredag 29 juni 2012

När vi lämnade Marseillan-Plage på morgonen hade vi fortfarande otroligt varmt. Vi for norrut mot Séte, söder om Montepellier och sedan ville ”Astrid” vår GPS att vi skulle ta snabbaste vägarna över Camargueområdet eftersom vi programmerat in St-Remy-de-Provence som ett stopp. Vi for därför vägarna D62, D58 och D570. Trots att de ser pyttesmå ut på vår karta var de mycket bra.

Camargue har jag hittills förknippat med sand men här finns flamingo och svarta tjurar. Tyvärr kom vi inte tillräckligt nära för att få någon bra bild utan en flamingo i en rondell får bli en symbol. Salt-utvinningen kom vi inte heller i närheten av denna gång. Det jag inte visste om området, var att det fanns flera risodlingar.

Vi gjorde också en kort avstickare in i L´Ardeche. Vägen varg kringlig och ganska smal, men det var en fantastisk syn, att se floden ringla sej fram långt därnere. Trots att vi stod så högt upp hörde vi prat och skratt av de som badade och paddlade på floden. Det var stekhett och när jag gick där efter vägrenen, ville jag bara in i bilen med AC, trots att det var så oerhört vackert

I den röda ringen ser du en kanot, lite på tvären. Då kanske du kan få en bild av hur högt upp vi är

När vi sedan fotsatte på D86 norrut, såg jag dem. Lavendelfälten. Det går inte med ord att beskriva vilken syn det är!

Kan du känna doften!!??

Norr om Montelimar, strax utanför Baix, hittade vi nattens camping. Le Merle Roix**** (nr 1510 i ACSI-systemen) En camping som låg högt upp på sluttningen. Den var terraserad, mycket välvårdad och hade en välkomnade stämning. Vi fick en plats högt upp, under ett körsbärsträd (som tyvärr inte hade körsbären kvar på sina grenar) och med en vidunderlig utsikt ut över Rohne-dalen. Pool och mycket fina servicehus. Den enda nackdelen var att den var så backig. Men hade den inte varit det så hade ju inte utsikten blivit så vacker… 


En reaktion på ”Fredag 29 juni 2012

Kommentarer inaktiverade.