Dags för sommardäck

Vi har +8 grader här och regnet bara öser ner. Därför kom jag att tänka på att det är underbart att det är plusgrader – annars hade snön vräkt ner. Detta i sin tur fick mej oooosökt att tänka på vinterdäcken. Dom ska ju av nu. Från och med idag är det tillåtet att köra med sommardäck. Och den 25 april måste alla med dubbade däck byta. De dubbfria vinterdäcken får sitta kvar till den 30 april, men enligt Transportstyrelsen är det viktigt att byta till sommardäck så snart snön, snömodd och frost är borta. Detta eftersom vinterdäck ger sämre grepp på sommarväglag och dessutom drar mer bränsle.

Du är väl försiktigt när du byter däck?!


5 reaktioner på ”Dags för sommardäck

  1. Vi har dubbfria vinterdäck. Här nere är det ju inte så mycket vinter. Men vi byter när vi gjort nästa resa som blir Skåne, Danmark och förmodligen norra Tyskland. Vi har haft sommarväder några dagar och njutit enormt av det. Ha det så gott. 3M

    1. Vad skönt att ni bor så nära kontinenten att ni bara kan ta en lite vända i Danmark och norra Tyskland:) Och vad vädret beträffar har det ju varit fantastiskt, även här uppe i Dalarna. Ha en härlig trip, när det blir dags!

  2. Här kan vi tyvärr inte byta till sommardäck ännu…om man ska köra en bit. Det ska nog komma mera snö hos oss…tyvärr:( Vi får nog vänta ett tag m däckbytet. Ha det gott hos dej. Kram

  3. vi beställde byte idag och fick tid på måndag för detta, så det får ju bli gummiverkstadens problem att vara försiktiga 😉

Kommentarer är stängda.