En skattjakts-runda i närområdet

Det blev ju som bekant sommartid igår. Och eftersom solen strålade mot en klarblå himmel passade vi på att ta en geocahing-runda i närområdet. Vad det är, kan du läsa här i mitt inlägg; Vad är goecaching?  Det som är så kul med geocaching, skattjakt, är att jag kommer iväg på ställen jag inte besöker speciellt ofta. Eller kanske aldrig.

Igår började vi med ett besök på Sahlins struts. Alldeles bredvid strutsfarmen fann vi den första gömman.

Sedan for vi vidare till Torsång. Där upptäckte vi, att på Torsångs Cafe var sommaren kommen. Utemöblerna var utställda, precis bredvid Dalälven och massor av människor satt ute och tog en fika eller glass. Vi själva smög omkring kring broarna över älven och runt den vackra gamla kyrkan. Den är faktiskt Dalarnas äldsta kyrka och invig på 1300-talet!

Efter lite letande vid Gammelgården i Torsång, satte vi oss i solen och gick lös på innehållet i vår fikakorg. Vad gott det är att fika och äta ute… 🙂  Trots att jag besökt Torsång flera gånger har jag inte gått runt bland de gamla husen på Gammelgården. Men eftersom en skatt (cach)  skulle finnas här irrade jag runt överallt. Och vad säger man – Den som söker han finner – och det gjorde vi med denna också.

När vi planerade vilken cach vi skulle försöka oss på härnäst, förstod vi ganska snart att det var bra med lite fika i benen. Nu skulle det klättras!

Den satt lite otillgängligt placerad ……. Och jag erkänner direkt att jag hade ALDRIG klättrat uppför stegen i hörnet och letat i stup-rännan. Tack Ida för att du var med 😀

Efter 7 stycken hittade skatter, återvände vi hem, nöjda och rosiga om kinderna av sol, vind och barnslig lycka över att ha hittat det vi letat efter 🙂


11 reaktioner på ”En skattjakts-runda i närområdet

  1. Vilken härlig dag för dej. Min man o son brukar söka skatter också. Dom gillar det…skattjakt/träning ihop, det gillar dom:) sen belöning med fika efteråt ..härligt:) Kram

    1. Ja det var en kanondag och visst får man lite träning på köpet. Än så länge har jag dock inte gett mej på dom som ligger otillgängligt, utan finns inom tätbebyggt område. Kommer nog inte heller att ta dem, som sitter mitt under en bro eller där jag måste klipp-klättra…. Lite bekväm är jag allt 😉

  2. Vi har faktiskt varit med äldsta grabben och hans barn en gång, och vi tyckte det var spännande och kul. Kanske något att satsa på när mn är ute på äventyr i husbilen, som juni är väldigt mycket. 3M

    1. Jag har sett att många med husbil sysslar med geocaching. Vi kommer nog att kolla om det finns några cacher i närheten när vi är ute, men inte lägga upp res-rutter efter cacherna. Lagom är bäst 🙂

    1. Det var inte alls svårt att börja. Laddade ner appen c:geo till min android och sen var det bara att börja (och så skaffade jag ett gratis medlemskap på http://www.geocaching.com ) Upptäckte att många cacher fanns på gång- och cykelavstånd hemifrån 🙂

  3. 🙂 nu fick du mig sugen på att försöka cacha igen…!! Ska börja med att ladda ner appen och sedan vet jag att det finns några här i närheten av hemmet bland annat över i Nyvång vid gruvan!

Kommentarer inaktiverade.