Piercade änglar – dom finns!

I väntan på årets husbilssäsong tänkte jag dela med mej om hur knöligt det kan vara att få ut husbilen ibland. Nedanstående lilla berättelse kommer från mitten av april 2009

Nu har vi äntligen fått hem husbilen. Och det var inte helt lätt kan jag berätta. Vi for ut tidigt på förmiddagen. Men se, när vi skulle köra upptäckte vi att underlaget var mycket mjukt och hela bilen hade sjunkit. (Bilen står på en loge med ”stampat jordgolv”) Vart och ett av bilens hjul stod i en grop. Det resulterade i att drivhjulen grävde ännu djupare när vi försökte ta oss ut. Jaha vad göra då? Att försöka dra 3 ton med en lätt personbil fungerar inte. Efter lite grävande och försök med att få under plankor gav vi upp, ringde ihop hjälp och vi skulle träffas där vid logen under eftermiddagen. När vi kom tillbaka var vi då 4 stora starka, som skulle skjuta på. Egentligen var vi 5 men en liten kille på 3,5 år har ju inte hunnit blivit så stark….. 

Nä men dra på trissor! Det gick inte ändå!! När vi stod och slet vårt hår, kom det två killar i en KingCab. Vid första försöket med vanlig bogserlina gick vi bet – den gick nämligen av! Men dom hade lite rejäla doningar hemma så dom for hem till sej. Sedan kopplade de på en rejäl bogserlina, som skulle hålla att dra 25 ton. Nu då! Detta måste väl funka. Jajamensan – dom lade i lågväxeln och kunde dra ut oss från ladan. Vi kom då upp på grusunderlag och sedan var det ju inga problem! Det var första gången jag såg två änglar som var svartklädda och piercade. Men vad gör det? Alla måste inte vara vitklädda och ha vingar….

 

5 reaktioner till “Piercade änglar – dom finns!

  1. Håller med Helena, vilken fin bild. Härligt att veta att man kan få hjälp av andra medmänniskor när det kniper. Även piersade änglar:) Kram

  2. Ok, tycker också bilden är fin! Men vi harr ju turen att ha bilen stå på tomten, med lite underhållsvärme, via el, på eftersom vi använder bilen året runt. Dessutom tror vi att vi skulle drabbas av abstinens om vi inte såg bilen när vi är hemma. Då vet vi att om längtan blir för stor är det bara att dra. Härligt! 3M

  3. som sagt var, döm ingen innan man vet 🙂 fast jag håller ju med om att det kanske var hjälp från lite oväntat håll!

  4. Fin bild, ordspråket ”döm ingen ohörd” är ett bra exempel i ditt fall…..man blir förvånad ibland….positivt…..

Kommentarer är stängda.