Äppelpaj

Eftersom det är en alldeles mörk och trist lördag, började vi röja lite. I hyllor och på ställen man staplar allehanda ting. Plötsligt gjorde Göran en tur ut i matkällaren och in kom han med några äpplen som blivit kvar av årets skörd. Nästa gång jag tittar in i köket står han och bakar en äppelpaj. (Undrens tid är ej förbi…!! )
Den smakade ljuvligt och med vaniljvisp till, smaskade vi en stor bit var.

Här kommer receptet:
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
2,75 dl socker
100 gr smör (rumsvarmt)
2 tsk bakpulver
Blanda ihop allting, gärna i matberedaren. Tryck ut degen i en smord form. Skala och skiva 3-4 äpplen och lägg över degen. Ha på lite socker och kanel. Grädda i 175 grader, 30 minuter. Servera med vaniljvisp eller grädde. Smaka och njut! 
Ett tack till StiggePigge och Pinglan Lena som delat receptet med mej 🙂

2 reaktioner till “Äppelpaj

Kommentarer är stängda.