Nyårs-etikett

Så här strax före nyårsaftonen kanske det är bra att friska upp minnet lite hur vi ska duka middagsbordet på nyårsaftonen. Så här kommer ett ”vett och etikett-tips” från EtikettdoktornBesticken placeras utifrån och inåt i den ordning som de kommer brukas. 
Besticken ska placeras så att knivar ligger till höger om tallriken och gafflar till vänster. De bestick som ska användas först ska ligga längs ut, eller längst bort från tallriken.

Har man soppa, som ju serveras först, ska soppskeden ligga längst ut till höger. Det som äts med enbart gaffel, t ex hummer placeras till höger.
Varmrättsbesticken ska ligga närmast tallriken. Har man en förrätt där man använder kniv och gaffel ska dessa förrättsbestick placeras
 närmast utanför varmrättsbesticken. Bestick kan även ligga ovanpå den tallrik där de ska användas, vid förslagsvis en framdukad förrätt. 


Efterrättsbestick brukar vanligen utgöras av en dessertsked eller dessertgaffel. Denna placeras vid tallrikens överkant med skedens skaft åt höger, gaffeln åt vänster. Smaklig måltid!!


2 reaktioner på ”Nyårs-etikett

  1. Vilken tur att vi fick reda på etikettreglerna. Å andra sidan ska vi inte ha det så avancerat utan vi hittar nog rätt på kniv, gafflar och skedar.Ha ett riktigt gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.