Saffransbak

Nu vet jag inte riktigt vad som händer, men nu känns det som om bloggen håller på att bli en mat och bakblogg… Vaddådå? Jo, jag har bakat saffransbröd idag. För vad ska jag annars göra en grå dag som denna? Jag har i och för sej kunnat suttit och spelat Wordfued hela tiden. Eller så har jag kunnat gett mej av till Falun på julmarknad, vid gruvan. Men det blev som sagt bakat istället. Och det är väl inte så dumt. . . .

Lussekatterna är bara vanlig slät deg med ett par russin i kringlan. Längderna kavlade jag ut och som fyllning grov-rivde jag mandelmassa och hade i russin. Sedan bara att rulla ihop och klippa flikar som läggs omväxlande till höger och vänster. Gissa så goda dom blev? Nu ska jag ta mej en kopp kaffe och nybakade bullar medan jag drömmer om kommande husbilsresor 🙂

9 reaktioner till “Saffransbak

  1. Så här års får man ägna sig åt bak- och matbloggande! Vad ska man annars värma sin frusna själ med? 🙂

  2. Så gott det ser ut. Jag har bakningen kvar. SKulle ha bakat i morgon, men min förkylning gör att jag får skjuta det framåt en tid. Ha dé!

Kommentarer är stängda.